Zelf gemaakte fond is het lekkerst!
Gevogeltefond, of fond blanc de volaille. Een basisproduct in elke goede keuken. Net als kalfsbouillon is deze fond (ze noemen hem ook wel kippenfond omdat kip vaak de basisbestanddelen levert) vaak de basis voor sauzen en soepen. Deze fond is gemakkelijk te maken. Het enige dat niet één, twee, drie in elke winkel verkrijgbaar is, is gevogeltekarkas. U kunt natuurlijk ook een lekkere schotel maken met gevogelte en dat gevogelte ontbenen (hoe dat in zijn werk gaat kunt u zien in ons recept “Masterclass: kwartels uitbenen“) vóór de bereiding. Een mooi recept voor ontbeend gevogelte is bijvoorbeeld ons recept voor “Gevulde kalkoen op z’n Frans (Dinde farcie)“
Mooi vers gevogeltekarkas. Kan kip zijn, kalkoen, poularde, tamme eend of gans. Wild gevogelte kan ook maar dan hebben we het alweer over een andere fond, vanwege de typerende wildsmaak. Snij alle groenten in grove stukken. Hak het karkas in makkelijke delen. Hardnekkige botten kunt u delen met een hakbijl of een gevogelteschaar.
Giet de fond over in een faitout of soeppan door een chinoise (puntzeef). Koel de fond af in de koelkast. Haal de volgende dag de vetlaag die bovenop drijft eraf. Uw fond is klaar. U kunt deze 48 à 72 uur in de koelkast bewaren. Ook kunt u deze fond perfect in blokjes invriezen. Zo heeft u altijd een fantastische sausbasis in handzame porties bij de hand. Klaar!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!