Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Bereidingswijze

Zelf gemaakte fond is het lekkerst!

Gevogeltefond, of fond blanc de volaille. Een basisproduct in elke goede keuken. Net als kalfsbouillon is deze fond (ze noemen hem ook wel kippenfond omdat kip vaak de basisbestanddelen levert) vaak de basis voor sauzen en soepen. Deze fond is gemakkelijk te maken. Het enige dat niet één, twee, drie in elke winkel verkrijgbaar is, is gevogeltekarkas. U kunt natuurlijk ook een lekkere schotel maken met gevogelte en dat gevogelte ontbenen (hoe dat in zijn werk gaat kunt u zien in ons recept “Masterclass: kwartels uitbenen“) vóór de bereiding. Een mooi recept voor ontbeend gevogelte is bijvoorbeeld ons recept voor “Gevulde kalkoen op z’n Frans (Dinde farcie)

Stap voor stap

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

De bestanddelen

Mooi vers gevogeltekarkas. Kan kip zijn, kalkoen, poularde, tamme eend of gans. Wild gevogelte kan ook maar dan hebben we het alweer over een andere fond, vanwege de typerende wildsmaak. Snij alle groenten in grove stukken. Hak het karkas in makkelijke delen. Hardnekkige botten kunt u delen met een hakbijl of een gevogelteschaar. 

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Even aanzetten

Zet het vlees even aan, zonder vet, in een hete braadpan of cocotte. Laat het even bruinen. Voeg daarna de groenten toe en schep flink door elkaar, zo’n minuut of 2-3.

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Deglaceren en reduceren

Giet de wijn erbij (deglaceren) en reduceer tot droog (oftewel: laat verdampen).

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Nat maken

Voeg 1,5 liter koud water, het bouquet garni, de peper en het korianderzaad toe. Laat 1,5 uur zachtjes stoven. Schuim regelmatig af.

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Zeven

Giet de fond over in een faitout of soeppan door een chinoise (puntzeef). Koel de fond af in de koelkast. Haal de volgende dag de vetlaag die bovenop drijft eraf. Uw fond is klaar. U kunt deze 48 à 72 uur in de koelkast bewaren. Ook kunt u deze fond perfect in blokjes invriezen. Zo heeft u altijd een fantastische sausbasis in handzame porties bij de hand. Klaar!

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
10
Goede kwaliteit, goede levering
Goede kwaliteit vlees! Ook zeer snelle levering op een heel correcte wijze. Zelfs allerlei koelelementen waren bijgesloten! Kortom helemaal tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank, ook namens PostNL. Mag best wel eens gezegd worden dat die hun stinkende best doen in deze barre tijden:)

- Zaltbommel
10
Zeer tevreden
Het produkt komt goed gekoeld binnen via Post.nl In eerste instantie zette ik mijn vraagteken hierbij maar dat bleek dus niet nodig te zijn.Het vlees is heel goed van kwaliteit.Top dus
- Almere
9.2
2921 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10