Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Bereidingswijze

Zelf gemaakte fond is het lekkerst!

Gevogeltefond, of fond blanc de volaille. Een basisproduct in elke goede keuken. Net als kalfsbouillon is deze fond (ze noemen hem ook wel kippenfond omdat kip vaak de basisbestanddelen levert) vaak de basis voor sauzen en soepen. Deze fond is gemakkelijk te maken. Het enige dat niet één, twee, drie in elke winkel verkrijgbaar is, is gevogeltekarkas. U kunt natuurlijk ook een lekkere schotel maken met gevogelte en dat gevogelte ontbenen (hoe dat in zijn werk gaat kunt u zien in ons recept “Masterclass: kwartels uitbenen“) vóór de bereiding. Een mooi recept voor ontbeend gevogelte is bijvoorbeeld ons recept voor “Gevulde kalkoen op z’n Frans (Dinde farcie)

Stap voor stap

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

De bestanddelen

Mooi vers gevogeltekarkas. Kan kip zijn, kalkoen, poularde, tamme eend of gans. Wild gevogelte kan ook maar dan hebben we het alweer over een andere fond, vanwege de typerende wildsmaak. Snij alle groenten in grove stukken. Hak het karkas in makkelijke delen. Hardnekkige botten kunt u delen met een hakbijl of een gevogelteschaar.

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Even aanzetten

Zet het vlees even aan, zonder vet, in een hete braadpan of cocotte. Laat het even bruinen. Voeg daarna de groenten toe en schep flink door elkaar, zo’n minuut of 2-3.

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Deglaceren en reduceren

Giet de wijn erbij (deglaceren) en reduceer tot droog (oftewel: laat verdampen).

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Nat maken

Voeg 1,5 liter koud water, het bouquet garni, de peper en het korianderzaad toe. Laat 1,5 uur zachtjes stoven. Schuim regelmatig af.

Masterclass: Gevogeltefond (fond blanc de volaille)

Zeven

Giet de fond over in een faitout of soeppan door een chinoise (puntzeef). Koel de fond af in de koelkast. Haal de volgende dag de vetlaag die bovenop drijft eraf. Uw fond is klaar. U kunt deze 48 à 72 uur in de koelkast bewaren. Ook kunt u deze fond perfect in blokjes invriezen. Zo heeft u altijd een fantastische sausbasis in handzame porties bij de hand. Klaar!

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Deeg voor Flammkuchen
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10