Het is eigenlijk heel eenvoudig, als je de trucjes weet
Hoe kun je het beste oesters open maken? Het is eigenlijk heel eenvoudig, als je de trucjes weet.
Als een oester in goede gesteldheid is is de schelp dicht. Open oesters kunt u beter meteen weggooien. In de oester zit water. Dit water moet helder zijn. Om dit te zien moet de schelp natuurlijk wel eerst open.
Bescherm uw handen. Op de foto’s ziet u een zeer ervaren maar een tikkeltje eigenwijze kok. Een kok die we overigens al een keer hebben gehecht. Vertrouw niet op uw geluk – draag een beschermende handschoen.
Iets voor Oudejaar?
Hou de oester stevig vast en steek met een oestermes aan de achterkant (de smalle kant) van de schelp tussen de twee schelphelpen. In het begin gaat dit moeilijk, maar op een gegeven moment gaat de bovenste schelphelft meegeven. Let er op dat u niet gaat wrikken. Dan breekt de schelp en krijgt u hem niet meer open, of gaat hij schilferen en die harde schelpdeeltjes krijgt u later in uw mond.
Blijf er op letten dat u de oester zo goed mogelijk recht houd om te voorkomen dat teveel water verloren gaat. Verwijder de bovenste schelphelft. In principe bent u nu klaar en kunt u de oester serveren. Goed goed of er kleine schelpresten of onzuiverheden overgebleven zijn en verwijder deze. Serveer de oester zo snel mogelijk.
NB.: Aan de onderkant zit de oester ook vast, aan de onderste schelphelft. Ook deze aanhechting kunt u voor het serveren doorsnijden, om het nuttigen van de oester voor uw tafelgenoten nog eenvoudiger te maken.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!