Hoe zat dat ook alweer?
Er zijn nogal wat culinaire vaktermen. Zo ook voor snij technieken. Neem nou Parmentier: het is eigenlijk gewoon een duur woord voor in blokjes snijden. Er zijn in de Franse keuken aardig wat termen die te maken hebben met snijpatronen. Buiten de parmentier zijn er bijvoorbeeld nog:
Tranché: plakjes (bijv. vlees en brood)
Parisien: blokjes van 20 mm
Brunoise, blokjes van 3 mm
Parmentier: blokjes van 1 cm
Julienne: fijne reepjes (2 x 2 x 40 mm)
Emincé: zeer dunne plakjes (bijv. truffel, knoflook of paddenstoelen)
Tourné: mooi rond bijgesneden (bijv. aardappelen of wortelen)
Paré: in het gewenste model gesneden (bijv. bij vlees het verwijderen van overtollige aanhangsels)
Cannelé: met groeven of geultjes (bijv. komkommer of citroen)
Chinoise: in ruitjes gesneden
Chifonnade: bladgroen in dunne reepjes
Parmentier
Julienne
Tourné
Chifonnade
Ook geschikt voor vegetarische gerechten
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!