Veel lekkerder dan uit een potje
Vaak wordt in moderne recepten vanilline (synthetisch vanille-aroma) gebruikt. Nergens voor nodig! Een beetje vanille is makkelijk uit een echte vanillestok te halen. Je krijgt er die kleine zwarte stipjes van in je gerecht, die een kenner de aanwijzing geven dat er een serieuze kok aan het werk is geweest. U kunt hiervoor een tourneermesje gebruiken. Een ander klein mesje kan even goed.
Voorbereiding:
Het HOEFT niet, maar u kunt de vanillestok iets zachter en makkelijker te hanteren maken door hem even in warme melk te laten trekken. Dit komt vooral goed van pas als u straks in uw recept toch melk nodig heeft (vla, pudding, crème Anglaise).
Stap 1:
Leg de vanillestok plat op de werkbank en splijt hem met een scherp mesje
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.