Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Bereidingswijze

Zó moet ie!

Cheeseburger, maar nu zelf!
Eigenlijk is een hamburger een schijf gebakken of gegrild vlees in een broodje. De rest is …geschiedenis. Maar heb je er wel eens een gemaakt? Helemaal zelf? Zelf vlees gemalen en zo? Wij doen het dagelijks voor onze klanten. Maar zelf doen geeft een bepaalde voldoening, dat is nergens te koop. Een hamburger kun je maken van vetter en van mager vlees. Hierin moet je zelf je draai vinden. Ook de smaak die je wilt geven aan je hamburger bepaalt welk vlees het best de basis vormt. Op de afbeeldingen in dit recept zie je snippers 90/10. Snippers zijn uitstekend geschikt om te hakken voor een echte mooie beefburger. Daarom gebruiken we ze zelf ook. Maar, zoals gezegd, veel stukken rundvlees zijn geschikt en de verhouding vet en vlees hangt af van je eigen smaak.

Herkomst
Lang werd er beweerd dat het broodje een Hamburgse uitvinding is die na de Tweede wereldoorlog door de Amerikaanse soldaten mee naar huis was genomen en daar als een bom insloeg. Broodje aap, zul je bedoelen. De hamburger heeft wel iets met Duitsland te maken, maar bestaat in de VS al sinds de 19e eeuw: hij stamt af van de gehaktbal, “Frikadel” in het Duits, een mengsel van gehakt vlees en uien. De Frikadel werd vaak verkocht in de havensteden van waaruit emigranten naar Amerika vertrokken, zoals Hamburg. De havensteden van aankomst in de Verenigde Staten namen de traditie over en de “Hamburger Steak” was geboren. De hamburger werd snel populair en verspreidde zich razendsnel door Verenigde Staten. Het grote succes zat hem erin dat je deze maaltijd staand of lopend, zonder bestek, kon eten.

Andere burgers
Het gedeelte “burger” van de ham-burger ging een eigen leven leiden. Zo ontstonden varianten als de cheeseburger (met gesmolten kaas), de baconburger (met gesmolten kaas en gebakken spek), de vegetarische burger (met een vleesvervanger, meestal op basis van soja of peulvruchten), de halalburger (met ritueel geslacht vlees), de hawaïburger (met een schijfje ananas), en de hamburger speciaal (met mayonaise, curry en gesneden ui). Sinds kort jaren wordt door een aantal vooruitstrevende producenten ook gewerkt aan een “blended burger” of “blenditarian burger”. Deze burger is voor mensen die vinden dat vleesconsumptie wel moet kunnen, maar met mate. Deze ontwikkelingen zorgen voor een grote vermindering van de vleesproductie Ook op andere manieren proberen deze producenten vaak het milieu positief te beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld door energie- en waterverspilling bij de productie tegen te gaan en ingrediënten effectiever te gebruiken. Een gerenommeerd merk van deze half-vlees-half-groenten-burgers is “Meat Your Veggies”.

.

.

Alle burgers op een rij

Stap voor stap

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Eerst het vlees

  • Maal het vlees of hak het met de hand. Je kunt kiezen voor hakken met een hakmes, een keukenmachine of een vleesmolen. De maalstand is weer een kwestie van smaak. Al te grof gaat problemen geven, liever iets fijner.
  • Kruid het vlees met de meerdanvlees.nl vleeskruidenmix of met peper&zout
  • Maak ballen van 100-120 gram
  • Plet deze met een garneerring
Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Spekjes aanbakken

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Grill de burgers op een grillplaat of op de barbecue. Burgers zijn het lekkerst van de barbecue maar als u geen zin heeft in de rompslomp kunt u ze ook bakken op de grill van de oven, en zelfs, heel licht ingewreven met een beetje olie, gewoon in een lege, gloeiend hete koekenpan. Belangrijk is: Niet te lang!  De burgers moeten roze zijn binnenin!

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

De onder- en bovenkant van het broodje ook even op de grill, wel zo lekker.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Snij de tomaat en de augurk in dunne plakken.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Opbouwen

Leg de onderste helft van het broodje op een bord.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Daarop de kaas.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Dan de tomaat.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Dan de spekjes.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Dan de augurk.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Maak een dikke dressing van de mayonaise en de mosterd.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Leg de sla op de tomaat en de spekjes.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Daaroverheen de dressing.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Dan de burger zelf.

Masterclass: zelf cheeseburgers maken

Bovenkant broodje erop. Klaar!

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Alleen top geregeld
Super verpakt en super mooi vlees tot de volgende x
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze TOPSCORE!

- Annapaulowna
7
Vlees ziet er goed uit, maar veel plastic verpakkings materiaal
Het bestelde ziet er super uit !! Maar wat gebruiken jullie veel plastic/Tempex. Vlees in plastic vaccuum zal niet anders kunnen, maar grote tempex doos met plastic koel elementen heb ik al even niet gezien. Had liever gezien dat het verpakkingsmateriaal incl koelelementen van karton/papier zouden zijn ! Dit vind ik wel een gemiste kans in deze tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...

- Oosterhout
9
Snelle levering
Veel keuze voor de BBQ en voor een redelijke prijs.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Deventer
9
Ruime keus, uitstekende kwaliteit!
Bijzonder goed vlees, snel en goed gekoeld bezorgd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Den Haag
10
Zeer goed, top
Zeer goed en netjes geregeld De volgende dag al, was snel dus
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw tien! Zo is et maar net: vóór 12.00 besteld? De volgende werkdag al in huis.

- Uden
9
vlees is goed aangekomen
degene waarvoor de BBQ was hebben genoten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Super om te horen. Hartelijk dank voor uw recensie!

- Wierden
10
helemaal tevreden
wederom een top afhandeling van mijn bestelling, dit is nu denk ik de 4e keer dat ik wat via meerdanvlees bestel, het is netjes verpakt, het is op tijd, hoe het smaakt ga ik morgen ervaren, ik ben intens content. bedankt meerdanvlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat wil je nou als webwinkel nog meer dan klanten die intens content zijn? Heel hartelijk dank voor deze 10!!

- Veenendaal
10
top bedrijf
Perfect vlees en snelle levering ,het vlees ziet er altijd mooi uit en ben al jaren een zeer tevreden klant.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Anna Paulowna
9.2
3557 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10