Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Masterclass: zelf hamburgers maken

Masterclass: zelf hamburgers maken

Bereidingswijze

Zó moet ie!

Hamburger, maar nu zelf!
Eigenlijk is een hamburger een schijf gebakken of gegrild vlees in een broodje. De rest is …geschiedenis. Maar heb je er wel eens een gemaakt? Helemaal zelf? Zelf vlees gemalen en zo? Wij doen het dagelijks voor onze klanten. Maar zelf doen geeft een bepaalde voldoening, dat is nergens te koop. Een hamburger kun je maken van vetter en van mager vlees. Hierin moet je zelf je draai vinden. Ook de smaak die je wilt geven aan je hamburger bepaalt welk vlees het best de basis vormt. Op de afbeeldingen in dit recept zie je snippers 90/10. Snippers zijn uitstekend geschikt om te hakken voor een echte mooie beefburger. Daarom gebruiken we ze zelf ook. Maar, zoals gezegd, veel stukken rundvlees zijn geschikt en de verhouding vet en vlees hangt af van je eigen smaak.

Herkomst
Lang werd er beweerd dat het broodje een Hamburgse uitvinding is die na de Tweede wereldoorlog door de Amerikaanse soldaten mee naar huis was genomen en daar als een bom insloeg. Broodje aap, zul je bedoelen. De hamburger heeft wel iets met Duitsland te maken, maar bestaat in de VS al sinds de 19e eeuw: hij stamt af van de gehaktbal, “Frikadel” in het Duits, een mengsel van gehakt vlees en uien. De Frikadel werd vaak verkocht in de havensteden van waaruit emigranten naar Amerika vertrokken, zoals Hamburg. De havensteden van aankomst in de Verenigde Staten namen de traditie over en de “Hamburger Steak” was geboren. De hamburger werd snel populair en verspreidde zich razendsnel door Verenigde Staten. Het grote succes zat hem erin dat je deze maaltijd staand of lopend, zonder bestek, kon eten.

Andere burgers
Het gedeelte “burger” van de ham-burger ging een eigen leven leiden. Zo ontstonden varianten als de cheeseburger (met gesmolten kaas), de baconburger (met gesmolten kaas en gebakken spek), de vegetarische burger (met een vleesvervanger, meestal op basis van soja of peulvruchten), de halalburger (met ritueel geslacht vlees), de hawaïburger (met een schijfje ananas), en de hamburger speciaal (met mayonaise, curry en gesneden ui). Sinds kort jaren wordt door een aantal vooruitstrevende producenten ook gewerkt aan een “blended burger” of “blenditarian burger”. Deze burger is voor mensen die vinden dat vleesconsumptie wel moet kunnen, maar met mate. Deze ontwikkelingen zorgen voor een grote vermindering van de vleesproductie Ook op andere manieren proberen deze producenten vaak het milieu positief te beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld door energie- en waterverspilling bij de productie tegen te gaan en ingrediënten effectiever te gebruiken. Een gerenommeerd merk van deze half-vlees-half-groenten-burgers is “Meat Your Veggies”.

.

.

Alle burgers op een rij

Al onze burgers op een rij

.

.

.

.

mats eet smakelijk

.

.

.

Burgers Bolscher

Zo maken wij ze zelf. Met de hand.

.

.

erik en yvonne

Stap voor stap

Masterclass: zelf hamburgers maken

Eerst het vlees

  • Maal het vlees of hak het met de hand. Je kunt kiezen voor hakken met een hakmes, een keukenmachine of een vleesmolen. De maalstand is weer een kwestie van smaak. Al te grof gaat problemen geven, liever iets fijner.
  • Kruid het vlees met de meerdanvlees.nl vleeskruidenmix of met peper&zout
  • Maak ballen van 100-120 gram
  • Plet deze met een garneerring
Masterclass: zelf hamburgers maken

Voorbereiding

Snij de ui en de tomaat in dunne plakken/ringen. Maak een dikke dressing van de mayonaise, de chilisaus, de sandwich spread en de worcestershire saus. Halveer de broodjes. Steek de grill van uw oven of de barbecue aan.

 

Masterclass: zelf hamburgers maken

Bereiding

Burgers zijn het lekkerst van de barbecue maar als u geen zin heeft in de rompslomp kunt u ze ook bakken op de grill van de oven, en zelfs, heel licht ingewreven met een beetje olie, gewoon in een lege, gloeiend hete koekenpan. Belangrijk is: Niet te lang!  De burgers moeten roze zijn binnenin! Wanneer de burgers bijna gaar zijn, legt u er een plakje van de kaas overheen, zodat dat licht kan aansmelten. Eveneens legt u de bovenste helft van het broodje op de grill van uw oven, met de snijkant in de richting van de warmtebron, zodat het broodje licht krokant kan worden. Ook dit kan op de barbecue, en zelfs in de koekenpan zonder boter of vet. Neem de onderkanten van de broodjes, verdeel daarover gelijkmatig de saus. Leg daarop de burgers, vervolgens een of twee schijfjes tomaat en daar weer bovenop uiringen. Eindig met een blaadje sla en tot slot het bovenste gedeelte van het broodje. Klaar!

Masterclass: zelf hamburgers maken

En nog een tip

Veel mensen houden niet zo van aan rauwe ui. Niet voor niets zijn in de Verenigde Staten tal van recepten te vinden, waarin de ui gebakken is. Probeer ook deze variant eens! Serveer de cheeseburger met cole slaw, patat of home fried aardappelen. Als drankje raden wij een Amerikaans biertje aan: Een klassieke Budweiser bijvoorbeeld. 

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
GOEDE SERVICE
Alweer een mooie voorraad van alles wat vlees in de vriezer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Klant naar ons hart! We hebben producten van hele hoge kwaliteit. Soms denken klanten daarom dat we duurder zijn en alleen maar bij bijzondere gelegenheden op tafel kunnen. Niets is minder waar! We komen met de prijs prima mee en, zeg nou zelf, waarom niet elke dag voor topkwaliteit kiezen? Bovendien - wie een "voorraadje" bestelt komt sowieso goedkoper uit met de bezorgkosten!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Dank voor deze maximale score!

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
10
Wat een genot
Mijn bestelling kwam op de dag die ik aangegeven had wat ik als erg prettig ervaren heb. Alles was netjes ingepakt in de doos met koolelementen en dan ook nog per portie verpakt dus kon het zo in de vriezer doen. En dan ook nog kwaliteit wat wil je nog meer ;)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor deze tien! Tje, wat wil je nog meer....hmmm...nog vaker bestellen en nog vaker genieten van onze heerlijke producten?:)

- Oudenbosch
#organization Meerdanvlees.nl
10
Perfect
Het beste vlees wat ik ooit heb gehad.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Ontzettend bedankt!

- Almelo
#organization Meerdanvlees.nl
7
tevreden
een aantal producten waren niet gekoeld maar klaarblijkelijk bevroren verzonden. Bij aankomst was een deel half ontdooit.Kreeg direct een goede uitleg van de klantenservice n.a.v. bovenstaande.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw recensie! U had vragen over producten die niet diepgevroren zijn aangekomen. Met deze mail willen we graag uw twijfels wegnemen.De producten die bevroren bij ons vertrekken kunnen inderdaad onderweg geheel of gedeeltelijk ontdooien. Onze verpakking is gericht op het 48 uur lang behouden van een temperatuur die vergelijkbaar is met uw koelkast. Zo staat het ook op onze site vermeld: bij ieder product kunt u zien of het bevroren of gekoeld vertrekt, in de uitleg over onze werkwijze staat te lezen dat onze verpakkingen ingericht zijn om een koelkast na te bootsen (dus niet een diepvries). Dit is een bewuste keuze van ons bedrijf, die te maken heeft met het feit dat meer dan 90% van onze producten vers gekoeld worden geleverd. We hebben u via e-mail wat printscreentjes ter verduidelijking gestuurd.Meer informatie hierover kunt u vinden onder deze link: https://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs/We hopen hiermee uw twijfels weggenomen te hebben.

- Nunspeet
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3119 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl