Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Mayonaise

Mayonaise

Bereidingswijze

Zelf maken

In het Frans en een aantal andere talen wordt mayonaise met dubbel ‘n’ geschreven. In echte mayonaise hoort geen zetmeel, suiker, glucosestroop of verdikkingsmiddel. De binding wordt dan uitsluitend veroorzaakt door de eidooiers. Industriële fabrikanten kiezen wel vaak voor deze toevoegingen. En dat is nou precies waarom het goed is mayonaise zelf te maken.

De oorsprong van de benaming van de saus is niet bekend. Er doen verschillende verhalen de ronde.

  • Mahonesa is uitgevonden door de chef-kok van graaf Louis du Plessis, maarschalk van Richelieu, tijdens een beleg in Maó (Mahón), een natuurlijke haven op Minorca. Er was niets meer op oud brood, een paar eieren en olie na. Van de olie en het ei maakte de kok een salsa (mahonesa) die het oude brood weer goed eetbaar maakte. Door de extra voedselvoorraad die zo ontstond kon men het beleg voortzetten en werd uiteindelijk de overwinning behaald.
  • De naam mayonaise kan ook afkomstig zijn van het middeleeuwse Franse woord ‘Moyeu’ dat eidooier betekende.
  • Het woord mayonaise is een verbastering van Bayonnaise, een sausspecialiteit uit het plaatsje Bayonne

Stap voor stap

Twee afzonderlijke methoden

Er zijn twee methoden. Een moderne en een originele. de moderne methode is makkelijker, sneller en het resultaat is minder machitg. We laten ze allebei even zien:

Voorbereiding

Voor de bereiding van mayonaise is het noodzakelijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!!

ORIGINELE METHODE - Bereiding

Doe de eierdooier met de azijn, het zout en de mosterd in een kom. Roer de dooiers met de garde los. Kies voor een mooie, lichte olie zonder bijsmaak. Zonnebloemolie is prima, bijvoorbeeld. Olijfolie is eigenlijk te “smaakvol”. Voeg de olie langzaam druppelend toe. Intussen voortdurend blijven roeren met de garde. Rustig aan, en liefst steeds in dezelfde richting. Als de mayonaise “pakt” kunt u de olie iets sneller toevoegen maar overdrijven raden we niet aan! De mayonaise kan gaan schiften en dan moet u van voren af aan beginnen. Maak de olie op en breng de saus op smaak met zout en peper.

MODERNE METHODE - Bereiding

Doe alle ingrediënten (dus ook het hele ei) in één keer bij elkaar in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer helemaal op de bodem. Druk op de knop en trek de mixer langzaam door het mengsel omhoog. Uw mayonaise is klaar!

Moderne methode

Bewaartip

Bewaar de mayonaise op kamertemperatuur in een afsluitbare pot. Eigengemaakte mayonaise is zeven dagen houdbaar.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Top !!!!!!!!!.
Bestel vaker bij hun en ben super tevreden met hun .Snel bestelt en snelle en goeie bezorging en ........ Vlees van top kwaliteit .
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- westerwolde
#organization Meerdanvlees.nl
9
Naar gewoonte, goed spul
Naar gewoonte, goed spul
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Knokke Heist
#organization Meerdanvlees.nl
10
Supper goed
We hebben het nu voor 2 keer besteld is supper goed verpakt en je krijgt ook goed uit leg over hoe het verpakt is .ik zou ze zekker aan raaden het vlees is top . Zelfs met kerst was het vlees top familie was verbaast er over
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Oudvossemeer
#organization Meerdanvlees.nl
9
Goed vlees en snelle levering
Lekker baklever en weer iets wat ik nog niet eerder heb gezien: een kipvink
Reactie bekijken
Onze reactie

Lekker hè?:) Dank u wel voor uw complimenten!

- 'S-GRAVENHAGE
#organization Meerdanvlees.nl
10
Kan gewoon niet beter zijn
Top kwaliteit Top service Top transport en verpakking Ik kan geen min punt vinden. De beste vlees in Nederland. Voor de steak lovers een tip : Tournedos Braziliaans 250gr. Top!
Reactie bekijken
Onze reactie

SSSttttt......:)

- HOOFDDORP
#organization Meerdanvlees.nl
9
Echt een aanrader.
Bezorging goed. Verpakking goed. Tijd tussen bestellen en Bezorging goed. Wat we sl geprobeerd hebben was heerlijk vlees. Dit was het proefpaket en gevulde kalkoen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw hoge score!

- Hoofddorp
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima levering
Net als de vorige keer. Fijn vacuüm verpakt en gekoeld. En.... smaken zullen ze..... weet ik zeker.....
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!!! Dank u wel!!

- Kerkrade
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Alles netjes geleverd :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Oostrozebeke
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3259 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl