Ook wel – Osternester
Mohnkranzerl worden in Oostenrijk vaker gegeten dan alleen met Pasen, maar Pasen is toch wel dé gelegenheid ervoor. We vinden in dit recept de invloed van de Slavische en Balkankeukens, vooral door het rijke gebruik van maanzaad, iets dat in onze inheemse keuken eigenlijk alleen voorkomt als decoratie. En toch is maanzaad bijzonder lekker binnenin allerlei zoetwaren, niet alleen bovenop: het wordt als vulling zacht en zoet en geeft een specifieke smaak die in de verte aan amandelspijs doet denken.
Mohnkranzerl worden met Pasen vaak versierd met een gekookt, gekleurd ei. Dit ei kan er ingedrukt worden meteen nadat de kransjes uit de oven komen. Onder deze variant worden de Mohnkranzerl vaak ook Osternester genoemd.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.