Russische traditionele zomersoep
Okroshka is het beste bewijs dat de Russen traditioneel de zomer doorbrengen op hun eigen dacha. Meestal niet meer dan een blokhutje, ergens middenin de natuur. De dacha is een begrip in Rusland. De kinderen brengen er de zomer door bij babushka en dedushka, in de weekenden komt de hele familie bij elkaar en wordt er gewerkt in de moestuin. Frambozen, bessen, bramen, maar ook allerlei groenten voor straks, voor de strenge winter, alles wordt verbouwd op de dacha. Verse groente, zo van het land, dat is natuurlijk erg verleidelijk. En met de hitte van de dag in het continentale klimaat komt een koude soep, gemaakt van verse, rauwe ingrediënten natuurlijk erg goed van pas. De Italianen hebben een koude variant van hun minestrone, de Spanjaarden werpen zich op de gazpacho, de Russen doen het met okroshka!
Kvas of kefir?
Okroshka kan men maken met kvas of met kefir. Wij hebben gekozen voor kvas. Wel zo lekker. Het blijft een kwestie van smaak.
Voorbereiding:
Bereiding:
Het leukste is, wanneer elke tafelgast zelf zijn okroshka samenstelt. Zet daarom de groenten en de kvas apart op tafel. Iedereen neemt wat groenten, giet er kvas overheen en klaar is de okroshka!
Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat daarvoor de worst achterwege.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.