Amerikaans vingervoedsel
Onion rings (uienringen) zijn een populair fastfoodartikel in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en sommige delen van Azië. Ze horen te bestaan uit uiringen, ondergedompeld in beslag (en soms paneermeel) en vervolgens gefrituurd. Inmiddels bestaat in de industrie ook een versie op basis van uienpasta. De precieze oorsprong van de onion ring is onbekend. Het eerste gepubliceerde recept stamt uit 1933 (The New York Times).
Verwarm de friteuse op 180° C. Zeef de bloem in een kom. Voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje in het midden. Doe daar de eierdooiers en de olie in. Meng in de mengkom van uw keukenmachine en voeg geleidelijk de melk toe tot een glad geheel ontstaat. Klop nu stevig op. Laat 30 minuten rusten op een koele plaats. Snij de uien in ringen van ongeveer een centimeter breed. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het deeg.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.