Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ouderwetse rosbief van rundermuis

Ouderwetse rosbief van rundermuis

Bereidingswijze

Rosbief, ook roast beef, is eigenlijk gewoon, zoals de Engelse keukenterm ook zegt – gebraden rundvlees. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Wij snijden hem van de muis. Wel zo lekker. De rosbief panklaar wordt panklaar afgeleverd. Zonder zeen, zonder vlies, zonder vet.
De truc bij rosbief is om de kern rood-rosé te laten maar het gehele vlees wel gaar te krijgen.   Dat kan worden bereikt door de rosbief aan te braden (laten dichtschroeien in olie of boter) en vervolgens op niet overdreven hoge temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Een kerntemperatuurmeter kan daarbij van dienst zijn. Laat de rosbief zeker niet te lang garen: hij wordt dan grijs van binnen en het vocht loopt eruit, waardoor een taaie boel overblijft.

Warme rosbief is lekker, maar koude rosbief  in dunne plakjes gesneden is ook heerlijk –  als broodbeleg.

Stap voor stap

Voorbereiding

Vlees ruim 2 uur van tevoren uit de koelkast halen. Inwrijven met onze kruiden mix of zout en peper. Verwarm de oven voor op 150° C.

 

Bereiding

Schroei de runder- of kalfsmuis in een gloeiend hete braadpan met boter zo snel mogelijk dicht. Leg hem daarna in een hoog bakblik en giet de boter uit de pan er overheen. Voeg nog wat boter toe en laat de rundermuis nu 60-90 minuten in de oven garen. Gebruik een kerntermometer. De kerntemperatuur moet 52° C bereiken voor de rundermuis. De kalfsmuis mag een graadje of 4 hoger. Haal de rosbief uit de oven en pak hem losjes in aluminiumfolie. Afhankelijk van hoe gaar of hoe rood u de rosbief graag eet kunt u deze nu tussen de 5 en 50 minuten in de folie laten staan. De rosbief op de afbeelding heeft 45 minuten gestaan. Kiest u voor een kortere tijd, dan blijft het midden van de rosbief roder van kleur. Vooral bij rundermuis is dat verschil goed te zien. Klaar!

 

Ouderwetse rosbief van rundermuis

Serveertip

Als u de gelukkige bezitter van een heuse snijmachine bent, heeft u een streepje voor: rosbief is vrij stug en hoe dunner u het snijdt, des te lekkerder is het. Mocht u niet over een snijmachine beschikken, fileert u de rosbief dan met een vlijmscherp vleesmes dat u tussen het snijden door af en toe even aanzet met een aanzetstaal.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10