Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Paglia e fieno alla boscaiola

Paglia e fieno alla boscaiola

Bereidingswijze

Groene en witte lintpasta met ham en room

De combinatie van een groene en een gele lintpasta (tagliatelle, tagliolini, linguine, spaghetti) wordt in de Italiaanse keuken doorgaans vergeleken met een mengsel van stro en hooi, oftewel paglia e fieno. Er zijn verschillende recepten voor deze interessante pastacombinatie. “Alla boscaiola” is er daar slechts een van. De naam van dit gerecht wordt ook wel eens voluit gespeld, naar (bijna) alle bestanddelen (pasta, prosicutto, panna, funghi e piselli – pasta, ham, room, paddestoelen en doperwten), tenminste, als die bestanddelen erin zitten. Want ja, ook de benaming “alla boscaiola” (op de aard van de houthakker) kan in de Italiaanse keuken van alles betekenen: met of zonder room, met of zonder worst, met of zonder sugo….alles komt eigenlijk voor. Alleen zonder paddestoelen, die heb ik niet kunnen ontdekken. Het visuele effect van stro en hooi wordt versterkt als u de pastasoorten niet alleen van kleur, maar ook van breedte laat verschillen, bijvoorbeeld groene tagliatelle met gele tagliolini of linguine. Houd er wel rekening mee dat verschillende pastasoorten ook verschillende gaartijden hebben. Soms is het dus even uitkienen.

 

Stap voor stap

Paglia e fieno alla boscaiola

Voorbereiding:

  • Als u de pasta zelf maakt: maak deeg voor spaghetti zoals aangegeven in dit recept.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
  • Blancheer de spinazie, giet deze af en laat deze heel goed uitlekken.
  • Verwijder, door te drukken met de hand of met een pannenlikker,  zoveel mogelijk vocht.
  • Snij de spinazie zo fijn mogelijk, zo goed als tot een brij.
  • Voeg deze toe aan een van de helften pastadeeg en kneed goed door elkaar. Maak nu van de twee kleuren pasta vierkante spaghetti (spaghetti alla chitarra) of tagliatelle.
  • Borstel de champignons schoon, snij ze in plakken en bak ze in een koekenpan licht aan in een heel klein beetje olijfolie.
  • Breng op smaak met wat zout en een draai van de pepermolen en zet apart.
  • Snij de ham julienne.

Bereiding: 

  • Kook de pasta en giet deze af.
  • Bewaar een beetje “acqua della pasta”, kookwater, om eventueel het gerecht mee te bevochtigen als het te droog wordt..
  • Voeg 6-7 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de room toe aan de paddestoelen en breng aan de kook, niet te onstuimig, lekker rustig.
  • Laat ongeveer tot de helft indampen.
  • Voeg de (gekookte) doperwten, de ham en de kaas toe.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg een vleugje nootmuskaat toe en haal van het vuur.
  • Vermeng de pasta met de saus.
  • Als het te droog dreigt te worden kunt u iets van het achtergehouden kookvocht toevoegen,

Paglia e fieno alla boscaiola

Wijntip

Een mooie ronde witte wijn, zeker niet te zuur. Een Casal Marchese uit Frascati, bijvoorbeeld.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Mooi verpakt
Regelmatig besteld. Mooi verpakt en erg goed vlees. Ook de zalm en carpaccio is een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

WEER EEN TIEN! HEEL HARTELIJK DANK!

- Oldenzaal
10
Super goed vlees en snel levering...Top
Vlees is net verpakt en ruim voldoende gekoeld, snel en op tijd geleverd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Deventer
10
top
alles klopt
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank!

- enter
10
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
Reactie bekijken
Onze reactie

Als u geniet, doen wij dat ook! Dank u wel!

- Hengelo
10
Kwalitatief goed vlees en goede levering
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Enschede
10
Mijn bestelling is prima vervoerd en aangekomen
Het vlees was nog goed bevroren ondanks de hitte. Een knap staaltje van jullie inpakafdeling en postNL.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank voor uw recensie. Even ter attentie van anderen die dit lezen: het merendeel van onze producten wordt vers gekoeld verzonden. Slechts enkele producten zijn diepgevroren op het moment van vertrek.

- Bavel
10
Net als altijd helemaal TOP !
Snel, op tijd en goed verzonden
Reactie bekijken
Onze reactie

Zo horen we het graag! Dank u wel en tot een volgende bestelling!

- Vlaardingen
10
Goed en snelals altijd
prima prijs kwalieitverhouding. Heerlijk vlees kan geen supermarkt tegenop. Gekoeld thuisbezorgd.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Dank u! Tja, dat is nou eenmaal zo, als je eerste keus hebt op de markt. De kiloknallers willen wij niet hebben, we betalen nét dat tikje meer bieden de producenten een eerlijkere prijs en mogen dan als eerste uitzoeken:)

- Alphen aan den Rijn
9.2
3345 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10