Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Paglia e fieno alla boscaiola

Paglia e fieno alla boscaiola

Bereidingswijze

Groene en witte lintpasta met ham en room

De combinatie van een groene en een gele lintpasta (tagliatelle, tagliolini, linguine, spaghetti) wordt in de Italiaanse keuken doorgaans vergeleken met een mengsel van stro en hooi, oftewel paglia e fieno. Er zijn verschillende recepten voor deze interessante pastacombinatie. “Alla boscaiola” is er daar slechts een van. De naam van dit gerecht wordt ook wel eens voluit gespeld, naar (bijna) alle bestanddelen (pasta, prosicutto, panna, funghi e piselli – pasta, ham, room, paddestoelen en doperwten), tenminste, als die bestanddelen erin zitten. Want ja, ook de benaming “alla boscaiola” (op de aard van de houthakker) kan in de Italiaanse keuken van alles betekenen: met of zonder room, met of zonder worst, met of zonder sugo….alles komt eigenlijk voor. Alleen zonder paddestoelen, die heb ik niet kunnen ontdekken. Het visuele effect van stro en hooi wordt versterkt als u de pastasoorten niet alleen van kleur, maar ook van breedte laat verschillen, bijvoorbeeld groene tagliatelle met gele tagliolini of linguine. Houd er wel rekening mee dat verschillende pastasoorten ook verschillende gaartijden hebben. Soms is het dus even uitkienen.

 

Stap voor stap

Paglia e fieno alla boscaiola

Voorbereiding:

 • Als u de pasta zelf maakt: maak deeg voor spaghetti zoals aangegeven in dit recept.
 • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
 • Blancheer de spinazie, giet deze af en laat deze heel goed uitlekken.
 • Verwijder, door te drukken met de hand of met een pannenlikker,  zoveel mogelijk vocht.
 • Snij de spinazie zo fijn mogelijk, zo goed als tot een brij.
 • Voeg deze toe aan een van de helften pastadeeg en kneed goed door elkaar. Maak nu van de twee kleuren pasta vierkante spaghetti (spaghetti alla chitarra) of tagliatelle.
 • Borstel de champignons schoon, snij ze in plakken en bak ze in een koekenpan licht aan in een heel klein beetje olijfolie.
 • Breng op smaak met wat zout en een draai van de pepermolen en zet apart.
 • Snij de ham julienne.

Bereiding: 

 • Kook de pasta en giet deze af.
 • Bewaar een beetje “acqua della pasta”, kookwater, om eventueel het gerecht mee te bevochtigen als het te droog wordt..
 • Voeg 6-7 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de room toe aan de paddestoelen en breng aan de kook, niet te onstuimig, lekker rustig.
 • Laat ongeveer tot de helft indampen.
 • Voeg de (gekookte) doperwten, de ham en de kaas toe.
 • Breng aan de kook.
 • Voeg een vleugje nootmuskaat toe en haal van het vuur.
 • Vermeng de pasta met de saus.
 • Als het te droog dreigt te worden kunt u iets van het achtergehouden kookvocht toevoegen,

Paglia e fieno alla boscaiola

Wijntip

Een mooie ronde witte wijn, zeker niet te zuur. Een Casal Marchese uit Frascati, bijvoorbeeld.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10