Pappardelle ai funghi porcini
Simpel en waanzinnig lekker: heerlijke lintpasta met een mooie saus op basis van eekhoorntjesbrood (in het Italiaans fungo porcino). In Italiaanse restaurants wordt in plaats van room regelmatig kookroom gebruikt, een room van mindere kwaliteit, en soms zelfs bechamel. Dat kan allemaal, maar room is natuurlijk lekkerder.
Het lekkerste is natuurlijk een eigen geplukte. Durft u dat niet aan – de betere horeca- en delicatessenleveranciers hebben verse ligge in het seizoen. Komt u wel eens in Duitland op de markt? Helemaal goed. Daar zijn Steinpilze (zo heet eekhoorntjesbrood daar) volop te krijgen in de plukperiode. Borstel de paddenstoelen zo zorgvuldig mogelijk met een paddestoelenborstel. Zorg ervoor dat alle zandresten zijn verwijderd.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.