Recept uit de fusionkeuken
Heerlijk, in het seizoen: Asperges van eigen bodem! Ik heb ze deze keer gemaakt met een knipoog naar de Italiaanse keuken. Knipoog, want dit recept komt in Italië niet voor. Het is dus een verzinsel, net als Spaghetti Bolognese, Fettuccine Alfredo, pizza Hawaii en carbonara met room. Wilde het toch even gezegd hebben, voor we ruzie krijgen. Maar…. dit is wel erg lekker: pasta met hollandaisesaus en asperges! Er zijn veel kookliefhebbers die hollandaise niet aandurven. Het is bespottelijk eenvoudig te maken. Hollandaisesaus (ook wel chique Sauce Hollandaise) is, om het eens oneerbiedig te zeggen, een warme mayonaise. Hier vindt u het recept.
Meng in een grote pan koud water, suiker, wijn, zout en foelie. Leg de asperges hierin en breng aan de kook. Kook gedurende 5-6 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 15 minuten in het water staan. Haal de asperges uit het kookvocht. Laat de asperges vervolgens uitlekken op een schone theedoek of kaasdoek. Het beste is als deze doek niet gewassen is met wasmiddel, aangezien die smaak kan worden overgedragen aan de zeer smaakgevoelige asperges.
Maak ondertussen de hollandaisesaus. Kijk hiervoor op ons recept. Hou de saus, als hij klaar is, lauwwarm. Let hierbij goed op dat de saus niet te warm wordt! De eidooiers in de saus liggen op de loer en maken in een handomdraai van uw prachtige hollandaise, als deze te heet wordt, alsnog omelet!
Zet ook het water op voor de pasta. Verse pappardelle zullen ongeveer een minuut of 4 moeten koken. Doe wat zout in het water. Wanneer het water kookt doet u de pasta in de pan en kookt u de pappardelle in een minuut of 4 beetgaar. Afgieten in een vergiet en meteen op de borden doen. U moet nu snel handelen, anders gaat de pasta plakken:
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!