Pappardelle kunt u zelf maken. Klik hier om te zien hoe. Maar kant-en-klaar heeft wel zijn voordelen, af en toe….
Pappardelle zijn heel brede pastalinten. Ze worden meestal geserveerd met rijke sauzen, hoog op smaak, smeuïg en goed gevuld.
Een typische saus voor pappardelle is sugo di lepre of ragù di lepre, een saus op basis van wilde haas. In het jachtseizoen gaat de familie de stad uit, de heuvels en bergen in om daar op een mooie zondagmiddag te genieten van een schitterende rustieke lunch in een lokale trattoria. Hier doet men zich dan tegoed aan een bord pappardelle al sugo di lepre.
Buiten het seizoen is de salsiccia erg in trek. Ook als basis voor een heerlijke saus. Zie hieronder een recept met salsiccia.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!