Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Bereidingswijze

Uit de traditionele Italiaanse keuken

In de Italiaanse keuken staat pasta gelijk aan soep: het zijn allebei voorgerechten. Vaak zien we daarom in traditionele restaurants op het menu “Pasta e minestre” (Deegwaren en soep) of onder het kopje “Primi piatti” (voorgerechten) een lijst met spaghetti, tagliatelle, tortellini in brodo (in bouillon), minestrone, zuppa di pesce (vissoep), paste e ceci (kikkererwten). Sommige deegwaren zijn inderdaad moeilijk van soep te onderscheiden: pasta e ceci, pasta e fagioli, pasta e patate zijn bijvoorbeeld gerechten die zowel iets “droger” als volledig “nat” worden geserveerd. In dit recept ziet u hoe in Rome op ouderwetse manier pasta e fagioli (pasta met bonen) wordt gemaakt. Dit gerecht komt in heel Italië voor en de recepten verschillen sterk, te beginnen met de keuze van de bonen: in Napels is de witte boon in trek, in Rome doet de Borlotto het beter.

Maltagliati
Pasta e fagioli wordt vaak gemaakt met de restjes van de eigengemaakte pasta. De onregelmatige stukjes die overblijven na het snijden van de tagliatelle of ravioli, “maltagliati” (slecht gesneden) genaamd, zijn bij uitstek voor gerechten als deze geschikt. Heeft u geen maltagliati in huis – geen paniek. U kunt in principe met alle soorten pasta aan de slag. Houd er, als u pastasoorten gaat mengen, wel rekening mee dat alle deegwaren een eigen kooktijd hebben. Als u ze tegelijkertijd gaar wilt hebben zult u de ene soort dus eerder, de andere later aan het gerecht toe moeten voegen.

Stap voor stap

Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Hak de ui.
  • Als u gekozen hebt voor de combinatie gerookt spek + vet spek: Snij het vet spek in hele kleine blokjes of, als u gekozen hebt voor de guanciale – snij de guanciale in heel kleine blokjes.
  • Maak de wortel en selderij schoon en snij ze parmentier
Pasta e fagioli – pasta met bonen

Bak het spek licht uit in een paar eetlepels olie. Het hoeft alleen maar iets te gaan “zweten”.

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Voeg de gesneden ui, wortel en selderij toe. Laat even glazig worden.

 

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Voeg nu de sugo toe.

Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Voeg nu 2 pollepels groentebouillon toe. Laat deze inkoken.
Pasta e fagioli – pasta met bonen

Als u gekozen hebt voor de combinatie gerookt spek + vet spek: Laat in een andere pan de spekblokjes aanzweten zonder toevoeging van vet.

Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Als u gekozen hebt voor de combinatie gerookt spek + vet spek: Voeg het gerookte spek het mengsel van uien, wortel en selderij en vet spek bij elkaar
  • Voeg nu het geheel bij de bonen
Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Kook in een andere pan, in ruim zout water, de pasta tot de helft van de op de verpakking aangegeven tijd.
  • Giet af in een vergiet en voeg bij de bonen.
Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • De rest is eenvoudig: kook de bonen en de pasta op matig vuur door tot de pasta gaar is.
  • Houd de groenteboullion warm en schep iedere keer een beetje bij de pasta en bonen zodat deze niet droogkoken en mooi garen. De dikte van de soep hangt af van uw eigen smaak.
  • Breng op smaak met zout en peper. Klaar!
Pasta e fagioli – pasta met bonen

Serveertip

Serveer dit gerecht heet en giet er net voor het opdienen een klein scheutje goede olijfolie over voor extra aroma.

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Wijntip

De Venetianen beweren de uitvinders te zijn van dit gerecht. Zij beroepen zich daarbij op het feit dat zij de boon uit Amerika zouden hebben geïmporteerd. Ok dan, een wijn uit Veneto dan maar: Custoza.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Heel positief.
Goede communicatie, prima verpakking, heel mooi vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
8
Goed
Netjes afgeleverd. Goed verpakt en gekoeld.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Vroomshoop
#organization Meerdanvlees.nl
10
HEEEEEEERLIJK!!!
Heerlijk mals vlees, stuk voor stuk. We hebben zeer genoten van dit verrukkelijke vlees, dat duidelijk anders (beter!) smaakt dan dat wat je bij de supermarkt koopt.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Meppel
#organization Meerdanvlees.nl
10
goed
Goede kwaliteit snelle levering goede verzorging voor gekoeld leveren
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
Geweldig
Vlees/visschotel was heerlijk! Alles verder Keurig afzonderlijk verpakt!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- S’Gravenzande
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima.
Mooi vlees, ruime keuze en snelle bezorging.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- KLOOSTERZANDE
#organization Meerdanvlees.nl
9
Goed kwaliteit en snel levering
Hele tevreden
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank!

- Helmond
#organization Meerdanvlees.nl
9
Vorig weekend hebben wij een tomahawk en een beefhammer besteld voor een winter bbq bij MeerdanVlees.nl De tomahawk was zonder meer van uitstekende kwaliteit! Daarentegen liet de beefhammer te wensen over (weinig vlees en veel pees). Na contact te hebben gehad met het bedrijf en onze ervaring te hebben gedeeld , werd ik al binnen 2 werkdagen gebeld met oprechte excuses! Als compensatie voor de beefhammer hebben ze ons kostenloos een tomahawk aangeboden waar wij zeker geen nee tegen zeggen. Kortom, door hun snelle reactie, oprechte excuses en de compensatie zullen we ook in de toekomst klant blijven. Sterker nog, de nieuwe bestelling is er alweer besproken
Enthousiast
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Bemmel
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3247 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl