Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Bereidingswijze

Uit de traditionele Italiaanse keuken

In de Italiaanse keuken staat pasta gelijk aan soep: het zijn allebei voorgerechten. Vaak zien we daarom in traditionele restaurants op het menu “Pasta e minestre” (Deegwaren en soep) of onder het kopje “Primi piatti” (voorgerechten) een lijst met spaghetti, tagliatelle, tortellini in brodo (in bouillon), minestrone, zuppa di pesce (vissoep), paste e ceci (kikkererwten). Sommige deegwaren zijn inderdaad moeilijk van soep te onderscheiden: pasta e ceci, pasta e fagioli, pasta e patate zijn bijvoorbeeld gerechten die zowel iets “droger” als volledig “nat” worden geserveerd. In dit recept ziet u hoe in Rome op ouderwetse manier pasta e fagioli (pasta met bonen) wordt gemaakt. Dit gerecht komt in heel Italië voor en de recepten verschillen sterk, te beginnen met de keuze van de bonen: in Napels is de witte boon in trek, in Rome doet de Borlotto het beter.

Maltagliati
Pasta e fagioli wordt vaak gemaakt met de restjes van de eigengemaakte pasta. De onregelmatige stukjes die overblijven na het snijden van de tagliatelle of ravioli, “maltagliati” (slecht gesneden) genaamd, zijn bij uitstek voor gerechten als deze geschikt. Heeft u geen maltagliati in huis – geen paniek. U kunt in principe met alle soorten pasta aan de slag. Houd er, als u pastasoorten gaat mengen, wel rekening mee dat alle deegwaren een eigen kooktijd hebben. Als u ze tegelijkertijd gaar wilt hebben zult u de ene soort dus eerder, de andere later aan het gerecht toe moeten voegen.

Stap voor stap

Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Hak de ui.
  • Als u gekozen hebt voor de combinatie gerookt spek + vet spek: Snij het vet spek in hele kleine blokjes of, als u gekozen hebt voor de guanciale – snij de guanciale in heel kleine blokjes.
  • Maak de wortel en selderij schoon en snij ze parmentier
Pasta e fagioli – pasta met bonen

Bak het spek licht uit in een paar eetlepels olie. Het hoeft alleen maar iets te gaan “zweten”.

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Voeg de gesneden ui, wortel en selderij toe. Laat even glazig worden.

 

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Voeg nu de sugo toe.

Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Voeg nu 2 pollepels groentebouillon toe. Laat deze inkoken.
Pasta e fagioli – pasta met bonen

Als u gekozen hebt voor de combinatie gerookt spek + vet spek: Laat in een andere pan de spekblokjes aanzweten zonder toevoeging van vet.

Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Als u gekozen hebt voor de combinatie gerookt spek + vet spek: Voeg het gerookte spek het mengsel van uien, wortel en selderij en vet spek bij elkaar
  • Voeg nu het geheel bij de bonen
Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • Kook in een andere pan, in ruim zout water, de pasta tot de helft van de op de verpakking aangegeven tijd.
  • Giet af in een vergiet en voeg bij de bonen.
Pasta e fagioli – pasta met bonen
  • De rest is eenvoudig: kook de bonen en de pasta op matig vuur door tot de pasta gaar is.
  • Houd de groenteboullion warm en schep iedere keer een beetje bij de pasta en bonen zodat deze niet droogkoken en mooi garen. De dikte van de soep hangt af van uw eigen smaak.
  • Breng op smaak met zout en peper. Klaar!
Pasta e fagioli – pasta met bonen

Serveertip

Serveer dit gerecht heet en giet er net voor het opdienen een klein scheutje goede olijfolie over voor extra aroma.

Pasta e fagioli – pasta met bonen

Wijntip

De Venetianen beweren de uitvinders te zijn van dit gerecht. Zij beroepen zich daarbij op het feit dat zij de boon uit Amerika zouden hebben geïmporteerd. Ok dan, een wijn uit Veneto dan maar: Custoza.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
9.2
2923 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10