Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Pasta met room, saucijs en rucola

Pasta met room, saucijs en rucola

Bereidingswijze

Pipe rigate, panna, salsiccia e rucola

Italianen zijn niet bepaald weg van eten met veel vet. Dierlijk vet is al helemaal niet erg geliefd. Maar als ze het inzetten, is het ook meteen een festijn!

Pipe rigate
Een van de honderden pastasoorten die men in Italië, en ook tot ver daarbuiten inmiddels, maakt. Vaak hebben pastasoorten hun zijn eigen saus: Zo eet een Italiaan NOOIT spaghetti met bolognesesaus. Deze saus die, toeristenrestaurants niet meegerekend, meestal gewoon “sugo di carne” heet en in Bologna – ragù bolognese wordt genoemd gaat hoofdzakelijk op rigatoni of tagliatelle. Bucatini bijvoorbeeld zijn voorbestemd voor Amatriciana-saus, terwijl tortellini eigenlijk alleen maar in bouillon of in roomsaus worden geserveerd. Pesto is de saus van de stroffie, hooguit linguine maar daarmee is de kous voor de Italianen af. Veel pastasoorten zijn streekgebonden. zo komen stroffie uit Genua (de pesto trouwens ook), orechhiette uit Sardinië, en a zo maar door.

Pasta kan men op veel verschillende manieren onderverdelen: Geografisch (zie boven), op vochtigheidsgraad, op lengte, op vulling, op productiemethode: Men onderscheidt droge pasta, zoals u ze uit de supermarkt kent van verse pasta (pasta fresca of pasta all’uovo). Men onderscheidt echter ook gekochte pasta van zelfgemaakte pasta (pasta fatta in casa). Zo onderscheidt men ook ongevulde pasta zoals maccheroni en ziti met gevulde, zoals canelloni, tortellini, en ravioli. En niet te vergeten het verschil waar in menige Italiaanse familie dagelijks herrie over is: Korte pasta zoals penne, mezze maniche, en farfalle, (pasta corta) of lange pasta, zoals spaghetti, linguine, tagliatelle, en bucatini (pasta lunga).

Stap voor stap

Bereiding

  • Snijd de saucijs in stukken van 2,5 cm.
  • Zet deze stukjes worst op in een koekenpan met dikke bodem en laat ze iets opkleuren in wat olijfolie.
  • In het vocht en vet dat vrijkomt, wanneer de worstjes al goed gekleurd zijn,  braadt u even de tomatenpuree aan om de zure smaak eraf te krijgen.
  • Als de tomaten puree gaar is verlaagt u de warmtebron iets, snijd u elke stukje saucijs in vier gelijke delen en doet u de room in de pan.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim zout water.
  • Laat de room indampen to een smeuïg geheel is ontstaan.
  • Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
  • Voeg vervolgens de pasta bij de roomsaus en schep enkele malen om, op het vuur. Zorg er wel voor dat u rekening houdt met deze extra kooktijd, de pasta mag niet te gaar worden!
  • Als laatste voegt u een flinke vuist rucola toe. Haal de pan van het vuur, schep nog een paar keer om en klaar!
Pasta met room, saucijs en rucola

Serveertip

Zet vliegensvlug op tafel. Pasta’s met roomsaus hebben de neiging door te garen en plakkerig te worden. In veel Italiaanse families wordt dan ook een kommetje “acqua della pasta” op tafel gezet, oftewel een klein beetje van het overgebleven kookvocht. Mocht de pasta dan gaan plakken, met een scheutje van dat vocht is alles weer verholpen.

Wijntip

Een lichte rode wijn, wellicht een rode Sancerre of een Beaujolais, dan wel een Pinot Noir uit Alto-Adige (Süd-Tirol) misschien zelfs ietsjes gekoeld.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10