Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere

Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere

Bereidingswijze

Variant op een eeuwenoud Italiaans recept

In de Italiaanse keuken staat pasta gelijk aan soep: het zijn allebei voorgerechten. Vaak zien we daarom in traditionele restaurants op het menu “Pasta e minestre” (Deegwaren en soep) of onder het kopje “Primi piatti” (voorgerechten) een lijst met spaghetti, tagliatelle, tortellini in brodo (in bouillon), minestrone, zuppa di pesce (vissoep), paste e ceci (kikkererwten). Sommige deegwaren zijn inderdaad moeilijk van soep te onderscheiden: pasta e ceci, pasta e fagioli, pasta e patate zijn bijvoorbeeld gerechten die zowel iets “droger” als volledig “nat” worden geserveerd. In dit recept ziet u hoe in Rome op ouderwetse manier pasta e patate (pasta met aardappel) wordt gemaakt. Hier een variant met een knipoog naar de Italiaanse keuken, waarbij de gewone aardappel is vervangen door de truffe de Chine (ook wel Vitellotte noire).

Pasta e patate wordt vaak gemaakt met de restjes van de eigengemaakte pasta. De onregelmatige stukjes die overblijven na het snijden van de tagliatelle of ravioli, “maltagliati” (slecht gesneden) genaamd, zijn bij uitstek voor gerechten als deze geschikt. Heeft u geen maltagliati in huis – geen paniek. U kunt in principe met alle soorten pasta aan de slag. Houd er, als u pastasoorten gaat mengen, wel rekening mee dat alle deegwaren een eigen kooktijd hebben. Als u ze tegelijkertijd gaar wilt hebben zult u de ene soort dus eerder, de andere later aan het gerecht toe moeten voegen.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Stap voor stap

Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere

Pasta met truffe de Chine

  • Hak de ui. Snij het spek in blokjes.
  • Schrob de aardappels schoon en snij ze in plakjes.
  • Fruit de ui lichtjes aan in de olie tot hij glazig begint te worden.
  • Voeg het spek erbij.
  • Laat het geheel 3 minuten zacht stoven.
Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere
  • Voeg de aardappelschijfjes toe en laat 5 minuten stoven onder voortdurend roeren.
  • Schep regelmatig om
Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere
  • Voeg de sugo toe en schep weer goed om.
  • Voeg nu de warme groentenbouillon toe, zoveel dat u de aardappelen nèt helemaal bedekt.
  • Breng aan de kook en…zodra de bouillon kookt voegt u de pasta toe. Kook de pasta zolang als voorgeschreven is.
Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere
  • …zodra de bouillon kookt voegt u de pasta toe.
Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere
  • Blijf net zolang bouillon toevoegen, tot een mooie gebonden soep is ontstaan en de pasta homogeen gaar is. Net als risotto, eigenlijk.
  • Als het geheel te droog wordt voegt u nog een beetje bouillon toe.
  • Halverwege de kooktijd (ongeveer op 6 minuten dus) een flinke scheut witte wijn erbij doen voor een nog verfijndere smaak.aan het einde van de kooktijd. Klaar!
  • Breng op smaak met zout en peper. Klaar!
Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere

Serveertip

Bestrooi eventueel voor het opdienen met geraspte Parmezaan, Pecorino Romano of Grana Padano.

Pasta met Vitelotte Noire – pasta e patate nere

Wijntip

Een mooie fruitige witte wijn. Een Frascati bijvoorbeeld. Een rode kan ook, maar dan een lichte, zoals een (koude) Bardolino.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10