Een typisch Spaans gerecht
Patatas bravas is een typische tapa. Het kan echter ook prima dienen als garnituur bij een lekker Spaans vleesgerecht. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig: vrij grote blokjes aardappel, gefrituurd, overgoten met een heerlijke saus. Gebruik goede olijfolie. Deze aardappels hebben daar veel baat bij. Het resultaat is een bijgerechtje om je vingers bij af te likken!
Neem grote aardappelen. De bedoeling is om mooie rechte grote kubussen te snijden. U heeft dus straks aardig wat afval. Puree maken daarvan is waarschijnlijk de meest duurzame oplossing (zie recept).
Stoof de tomatenpuree om het zuurtje eraf te krijgen en voeg toe aan het mengsel. U kunt ook een dikke sugo gebruiken (zie recept).
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarischevariant. Gebruik dan in plaats van bouillon brodo vegetale
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.