Oost-Europese lekkernij
Het is maar waar je geboren bent – in Polen worden ze pirogi genoemd. De Russen vinden dat dan weer raar want daar zijn pirogi (пироги) kleine hapjes van brooddeeg met een vulling. In Rusland noemen we ze pelmeni (пельмени). Je zou het de tegenhanger van de tortellini kunnen noemen. En inderdaad – daar hebben ze wel wat van weg. Alleen het deeg is van zachte tarwe in plaats van “grano duro” en de vulling komt qua smaak niet in de buurt. Echt anders, toch wel.
Pelmeni zijn deegzakjes gevuld met een farce van meestal vlees. Sommigen beweren dat er ook andere dingen in kunnen of mogen maar vlees is toch wel het meest gebruikelijke. Het bereiden ervan is de trots van iedere Slavische moeder. Iedere gezinsmoeder dient dit te kunnen en elk gezin is trots op de smaak van de pelmeni van mamma of oma. Het maken is niet moeilijk maar wel omslachtig. Voor een kookhobbyist is het echter een festijn.
Pelmeni worden vaak op borden geserveerd, maar ook in zogenaamde gorshochki. Zie afbeelding.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.