Kan ook als bijgerecht dienen
Peperonata is een gemakkelijk Italiaans recept dat hoofdzakelijk uit paprika (oftewel peperone) bestaat. Zeer eenvoudig te maken, heerlijk als tapa of als bijgerecht.
Voorbereiding:
Leg de paprika’s op een bakblik in de oven onder de grill of (beter nog) in hun geheel op de grill van een hete barbecue. Draai ze regelmatig om zodat de huid aan alle kanten mooi geblakerd is. Laat ze afkoelen. Pel ze voorzichtig en ontdoe ze van de zaadjes en kronen.
Bereiding:
Leg de paprika’s in een schaal. Maak een mengsel van olijfolie en balsamicoazijn en giet het er overheen. Snij de knoflook in dikke schijfjes en voeg toe. Breng op smaak met zout. Laat minstens een uur marineren vóór gebruik.
Peperonata wordt ook gewoon thuis gemaakt op het fornuis. Italiaanse families gebruiken hiervoor zowel gele als rode paprika’s. men zet een koekenpan met olijfolie op, zet daarin een paar teentjes knoflook aan, voegt de gesneden paprika toe en laat op heel laag vuur de paprika ijzig langzaam gaar stoven. Ook heerlijk!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.