Voorbereiding:
Maak de olie en 30 gr. boter heet in een braadpan en stoof hierin op zacht vuur de gehakte ui gedurende 15 minuten. Doe de knoflook erbij, schep een paar keer om en schep de ui en knoflook met een schuimspaan over in een kom. Draai het vuur hoog en bak de helft van het lamsvlees bruin. Schep uit de pan en houd apart. Bak nu de tweede helft van het vlees. Voeg de uien en de eerste helft van het vlees weer toe en doe de koriander erbij. Schep een minuut lang om. Voeg nu de bouillon toe, draai het vuur laag, doe een deksel half op de pan en stoof zachtjes, een uur lang. Breng op smaak met peper en zout. Smelt nu in een andere pan 30g van de boter, samen met de andere kruiden. Stoof de kruiden 8 minuten en voeg het geheel bij het lam. Stoof het mengsel nog 30 minuten, tot alles door en door zacht is. Laat afkoelen en vries in, minstens 48 uur.
Bereiding:
Laat het vlees in de koelkast ontdooien (24 uur). Verwarm tot het kookpunt en snijd ondertussen de rabarber in stukken van 2,5 cm. Laat de laatste 30 gr. boter smelten in een braadpan, doe de rabarber erin en stoof deze op middelmatig vuur ongeveer 4 minuten bijtgaar. Voeg de rabarber bij het stoofvlees, garneer af met wat muntblaadjes en serveer met gekookte witte rijst.
Wijntip:
De wijn: Een frisse, jonge rode wijn, zoals een Beaujolais Villages, past het beste bij dit gerecht.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.