saus voor Mexicaanse grillgerechten
Barbecuesauzen zijn er in overvloed. ’s Lands wijs, ’s lands eer. De Mexicanen houden van hun pico de gallo (hanensnavel): een supersimpele saus die inderdaad aan gegrild vlees een extra dimensie geeft. En, het is weer eens wat anders dan onze doorgewinterde zoet-zuur-pittige, een beetje stroperige, barbecuesauzen.
Grof of fijn
Deze nationale trots van Mexico, die inmiddels ook de harten van tal van andere Zuid-amerikanen heeft weten te veroveren, wordt door iedere familie zo’n beetje anders gemaakt. Het grootste verschil zit hem in de snijwijze: de ene familie houdt van een wat grovere pico de gallo, de andere prefereert een hel fijne. De pico de gallo wordt geserveerd bij allerlei empanadas, stoofschotels, gebraden vlees, tamales, asado en nog veel meer. Het leent zich prima als extra smaakmaker voor rund-, kip- en varkensvlees, vooral van de grill. Ook als tussendoortje op een stuk geroosterd brood, een beetje als bruschetta, wordt het gebruikt. Als dipsaus met nachos is het ook heerlijk, en zelfs als vleesmarinade is pico de gallo geschikt.
Andere sauzen uit andere landen
In veel Zuid-Amerikaanse landen komt een saus voor bij gegrild vlees voor. Zo kennen we bijvoorbeeld de
Dit recept is, hoewel overwegend gebruikt in combinatie met vlees, in zichzelf vegetarisch
Bekijk ook andere sauzen, kruidenmengsels, rubs en marinades
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.