Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Pomme d’amour

Pomme d’amour

Bereidingswijze

Voor Valentijnsdag!
Een uitstekend idee voor Valentijnsdag: Pomme d’amour, oftewel liefdesappels. Tenminste, zo heten ze bij de Fransen. De Italianen hebben er een iets minder geslaagde benaming voor, als het aankomt op liefde en vertrouwen: mela stregata, oftewel “behekste appel”, zeg maar de appel waarmee de boze koningin op listige wijze Sneeuwwitje ter dood trachtte te brengen. Wij noemen ze meestal snoepappels. Ook niet echt iets dat nou direct betrekking heeft op de liefde… We houden dus op de Franse benaming.

Stap voor stap

Stap 1

Doe de suiker, het water en het citroensap in een pan en laat het geheel langzaam inkoken op een zacht vuurtje tot een lichte caramelkleur ontstaat. Te donker wordt te bitter!
Test of uw caramel gelukt is: laat een paar druppels in een bakje ijswater lopen. Als de druppels stollen en krokant worden is uw caramel gelukt. Haal de caramel van het vuur en voeg nu voldoende kleurstof toe om een mooie kleur te krijgen. De beste kleurstof is in poedervorm omdat de appels daarvan na verloop van tijd niet gaan zweten. Laat de caramel 5 minuten rusten voor u de appels gaat verwerken. Dit voorkomt onnodige luchtbellen in uw pomme d’amour.

Stap 2

Was de appels in koud water en droog ze zorgvuldig af. Verwijder de steeltjes en steek ze op een dikke satéprikker tot driekwart van de hoogte van de appel.

Stap 3

Bedek de werkbank of een snijplank met ovenpapier.

Stap 4

Draai de appels in de caramel tot ze helemaal bedekt zijn. Één laag is genoeg. Niet opnieuw in de caramel dopen, hiervan wordt het resultaat niet beter. Zet ze op het bakpapier of hang ze erboven aan een lijntje, met de stokken naar boven wijzend.

NB: Sommigen zeggen dat de caramel beter wordt als je de appels meteen na het carameliseren in ijswater doopt. Niets is minder waar: de caramel neemt het water op en geeft het nog geen dag later weer aan u terug in de vorm van slappe caramel met rode druppels aan de buitenkant van de pomme d’amour!

Stap 5

Laat de pommes d’amour minstens 30 minuten afkoelen en uitharden

Schoonmaaktip

Uw pan zit nu onder de keiharde rode caramel. Het is niet de bedoeling dat u die voor de volgende dag aan uw geliefde overlaat. Doet u dat wel, dan krijgt u dat waarschijnlijk tot de volgende Valentijnsdag te horen. En terecht. U kunt de caramel het beste verwijderen door de pan met koud water op het vuur te zetten. Zodra het water warm wordt lost de caramel erin op. Fijne Valentijn!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snel, goed en lekker
OP DE AANGEGEVEN DAG GELEVERD EN IN EEN PRIMA CONDITIE, VOORZIEN VAN KOELELEMENTEN.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!

- SWALMEN
10
Gewoon heel goed!
Levering snel en goed service. Vlees van goede kwaliteit. Kopen met regelmaat en het is altijd goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Amstelveen DOUZE POINTS! Dank u wel!

- amstelveen
9
Heerlijke Amerikaanse Rib Eye
Super vlees, op tijd en goed gekoeld geleverd. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Fijn dat u zo tevreden bent! Heel erg bedankt voor uw hoge waardering!

- Delfgauw
10
Mjam
Als Tukker in Limburg zoek je je suf naar fatsoenlijke bloedworst.. Hier gevonden en helemaal blij mee! Gauw nog eens bestellen :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!

- Hoensbroek
10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
9.2
3628 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10