Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Pomme d’amour

Pomme d’amour

Bereidingswijze

Voor Valentijnsdag!

Een uitstekend idee voor Valentijnsdag: Pomme d’amour, oftewel liefdesappels. Tenminste, zo heten ze bij de Fransen. De Italianen hebben er een iets minder geslaagde benaming voor, als het aankomt op liefde en vertrouwen: mela stregata, oftewel “behekste appel”, zeg maar de appel waarmee de boze koningin op listige wijze Sneeuwwitje ter dood trachtte te brengen. Wij noemen ze meestal snoepappels. Ook niet echt iets dat nou direct betrekking heeft op de liefde… We houden dus op de Franse benaming.

Stap voor stap

Stap 1

Doe de suiker, het water en het citroensap in een pan en laat het geheel langzaam inkoken op een zacht vuurtje tot een lichte caramelkleur ontstaat. Te donker wordt te bitter!
Test of uw caramel gelukt is: laat een paar druppels in een bakje ijswater lopen. Als de druppels stollen en krokant worden is uw caramel gelukt. Haal de caramel van het vuur en voeg nu voldoende kleurstof toe om een mooie kleur te krijgen. De beste kleurstof is in poedervorm omdat de appels daarvan na verloop van tijd niet gaan zweten. Laat de caramel 5 minuten rusten voor u de appels gaat verwerken. Dit voorkomt onnodige luchtbellen in uw pomme d’amour.

Stap 2

Was de appels in koud water en droog ze zorgvuldig af. Verwijder de steeltjes en steek ze op een dikke satéprikker tot driekwart van de hoogte van de appel.

Stap 3

Bedek de werkbank of een snijplank met ovenpapier.

Stap 4

Draai de appels in de caramel tot ze helemaal bedekt zijn. Één laag is genoeg. Niet opnieuw in de caramel dopen, hiervan wordt het resultaat niet beter. Zet ze op het bakpapier of hang ze erboven aan een lijntje, met de stokken naar boven wijzend.

NB: Sommigen zeggen dat de caramel beter wordt als je de appels meteen na het carameliseren in ijswater doopt. Niets is minder waar: de caramel neemt het water op en geeft het nog geen dag later weer aan u terug in de vorm van slappe caramel met rode druppels aan de buitenkant van de pomme d’amour!

Stap 5

Laat de pommes d’amour minstens 30 minuten afkoelen en uitharden

Schoonmaaktip

Uw pan zit nu onder de keiharde rode caramel. Het is niet de bedoeling dat u die voor de volgende dag aan uw geliefde overlaat. Doet u dat wel, dan krijgt u dat waarschijnlijk tot de volgende Valentijnsdag te horen. En terecht. U kunt de caramel het beste verwijderen door de pan met koud water op het vuur te zetten. Zodra het water warm wordt lost de caramel erin op. Fijne Valentijn!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Snoepgoed - friandises
Echte pepernoten
Snoepgoed - friandises
Borstplaat van roomboter
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Kwaliteit
Snelle en goede bezorging. Was een beetje huiverig gezien de levering niet met een speciale vervoerder werd geleverd. Al met al kwamen de spullen gekoeld en goed verpakt aan. Vraag mij wel af hoe dit te waarborgen valt in de zomer.Groot voordeel en tevens de reden dat ik voor meervlees heb gekozen is dat het niet als diepvries pakket wordt geleverd.Ik wil mijn ossenhaas of ribs direct kunnen bereiden.Voor herhaling vatbaar.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige antwoord! De zomer? Geen enkel probleem. We verhogen op basis van de weersvoorspelling de hoeveelheid koelelementen. Zo simpel is dat:) U heeft helemaal gelijk - diepvries doen we écht alleen als het niet anders kan, zoals bepaalde producten die uit Australië komen of om andere redenen alleen maar diepvries verkrijgbaar zijn. Vers is nou eenmaal het lekkerst en het gemakkelijkst.

- Den Haag
#organization Meerdanvlees.nl
9
smakelijk lekker vlees
echt smakelijk lekker vlees gebruik meer natuurlijke smaak maker bio kruiden , en geen chemische en kunstmatige smaak stoffen en ingespoten met anti biotica in het vlees toevoegen en graag nergens meer in all uw vlees arsortiment geen zout en transvetten meer gebruiken in vlees producten dat is echt ongezond en onsmakelijk en slecht voor de mens in uw online slagerij shoshop hou het echt puur natuur biologisch vlees, ik heb hekel aan nep kunstmatig vlees bah.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!! U heeft helemaal gelijk: nep is niks. We zijn erg blij met u als jarenlange vaste klant en waarderen het heel erg dat u de moeite heeft genomen even een reactie te plaatsen. Ook aan de telefoon met u kletsen is altijd weer een feestje!Chemische toestanden, daar zijn wij niet van, dat weet u. Zout in onze kant-en-klare producten, dat moet u ons toch maar vergeven, anders houden we de boel niet goed...Graag tot uw volgende bestelling!

- amsterdam centrum
#organization Meerdanvlees.nl
10
Super kwaliteit
Groot assortiment, super kwaliteit, goedverpakt, fijne webshop.Kortom een plezier om te kopen en een feestje om op te eten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Wijlre
#organization Meerdanvlees.nl
8
GOEDE SERVICE
Alweer een mooie voorraad van alles wat vlees in de vriezer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Klant naar ons hart! We hebben producten van hele hoge kwaliteit. Soms denken klanten daarom dat we duurder zijn en alleen maar bij bijzondere gelegenheden op tafel kunnen. Niets is minder waar! We komen met de prijs prima mee en, zeg nou zelf, waarom niet elke dag voor topkwaliteit kiezen? Bovendien - wie een "voorraadje" bestelt komt sowieso goedkoper uit met de bezorgkosten!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Dank voor deze maximale score!

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3122 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl