Pomme duchesse, ook wel hertoginnenaardappels, zijn rozetjes van aardappelpuree die erg mooi serveren en prima passen bij allerlei gerechten. Ze zijn een lust voor het oog, doen chique aan en zijn berelekker door de unieke smaakbeleving van krokant aan de buitenkant en zacht van binnen.
Het geheim van pomme duchesse is de puree: een “gewone puree” is te zacht – dan kan de pomme duchesse in de oven gaan uitlopen en dat is niet de bedoeling.
Aardappel vermengen met de boter op een laag pitje. Pit uitdoen en de ei + eidooiers toevoegen. Spatelen, niet kloppen, tenzij u heel luchtige pomme duchesse wilt. Hou wat losgeklopt ei achter voor het doreren (bestrijken met ei om een goudgele verkleuring in de oven te verkrijgen) van de pommes duchesse .
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.