Grillen kan, maar pork racks kunnen ook prima in de pan!
Molsla
Paardenbloemen worden gegeten. De bladeren worden hiertoe overdekt met zand, waardoor ze verbleken. Ze worden dan molsla genoemd. Eigenlijk net als we doen met witlof en asperges. Vroeger werd in de lente in molshopen naar gebleekte paardenbloem-bladeren gezocht, vandaar de naam molsla. Molsla wordt op diverse markten in Europa als malse voorjaarsgroente aangeboden. In Nederland en België is het niet ruim verkrijgbaar. In Italië is een nauwe verwante van molsla, cicoria (waar ons woord cichorei weer verwant aan is) zeer in trek. Uit dezelfde familie komen de. Krulandijvie, beter bekend als frisée, witlof, roodlof en radicchio. Kenmerk voor de hele familie is de intens bittere smaak.
Zet de gehakte sjalot aan met wat boter tot zij glazig begint te worden. Blus af met de wijn. Voeg de mosterd toe. Laat de wijn zo goed als helemaal verdampen en voeg dan de room toe. Laat zachtjes doorkoken tot de saus mooi gebonden is. U kunt ook even kijken naar dit recept voor mosterdsaus. Gaar ondertussen de molsla in wat boter, liefst in een wok. Bak de racks in hete boter, ongeveer 5 minuten per zijde. Klaar!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.