Caieto Provençalo / Caillettes Provençales
Dit recept, dat in de Provence zeer mooi CAIETO PROUVENÇALO heet (Provençaalse kwartels), komt ook wel voor in andere delen van Frankrijk (als caillettes). Meestal dragen dan de vleespasteitjes of gehaktballen, hoe u ze maar wilt noemen, de naam van het varkensnet dat gebruikt wordt om ze stevigheid te geven: Crépinettes.
Voorbereiding:
Bereiding:
Rangschik de “kwartels” in een braadslee en braad ze in de oven in ongeveer 35 minuten.
Serveertip:
In de Provence worden deze “kwartels” zowel koud als warm gegeten. Warm zijn ze het lekkerst met ratatouille (klik voor recept) als garnituur.
Wijntip:
Een mooie rosé uit de regio zou zeker niet misstaan.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!