Uit de traditionele Franse keuken
Quiche is afkomstig uit Lotharingen, eeuwenlang wisselend tussen een Duitse of een Franse streek. De naam quiche is afgeleid van een woord uit de Lotharingse streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek). Een quiche is een hartige open taart, gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room (appareil), met daarin verschillende toevoegingen. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij blokjes gerookt spek en (eventueel) geraspte kaas worden toegevoegd.
Iets voor Oudejaar?
Stap 1:
Maak een pâte brisée (klik hier voor het recept) .
Stap 4:
Druk de rand naar beneden tot een hoogte van 2-3 cm. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen (of gewone rauwe bonen). Dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen tijdens het bakken. Bak het deeg “à blanc” oftewel zonder vulling, gedurende 4 minuten. Verwijder de bonen en het papier en bak nog eens 3 minuten. Haal het deeg uit de oven.
Stap 6:
Stap 7:
Doe nu (eventueel) de kaas in de vorm, en daar bovenop de spekjes.
Stap 8:
Giet het eiermengsel in de vorm tot aan de rand van het deeg.
Stap 9:
Bak de quiche in 25-30 minuten gaar op 180° C.
Stap 10:
Verwijder de rand van de vorm en serveer warm.
Voor een vegetarische variant laat u het spek achterwege.
Dit recept is leuk voor uw paasbrunch
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.