Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Bereidingswijze

Ravioloni di guancia di maiale al sugo scuro

Ravioli. Zo heerlijk om zelf te maken…

Stap voor stap

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Voorbereiding

  • Maak stoofvlees. Wij hebben varkenswang gebruikt met dit recept. Ander, heel gaar stoofvlees dat letterlijk uit elkaar valt, kan natuurlijk ook
  • Laat afkoelen
  • Maak een mooi pastadeeg zoals aangegeven in ons recept (klik kier). Voeg eventueel wat vers gemalen spinazie (en wat extra meel) voor een leuk kleurtje. Volg de instructies voor ravioli (vanaf stap 3)
Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus
  • Neem de gestoofde varkenswang (ander heel gaar stoofvlees kan natuurlijk ook) en leg het op een bord
  • Prak het vlees met de achterkant van een lepel
  • Snij een dikke plak guanciale af en snij die parmentier (klik hier voor uitleg)
  • Voeg een theelepel grof zeezout toe
  • Voeg (eventueel een flink stuk ovengestoofde paprika toe (klik voor recept)
Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Maal het geheel zo fijn mogelijk in de hakmolen.

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

De saus

Maak een mooie saus. Wij zijn gestart met de jus (200-300ml) van de gestoofde varkenswang. Deze hebben we gezeefd, we hebben de passata di pomodoro en de wijn eraan toegevoegd en hebben het geheel laten inkoken. That’s all.

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Uitrollen

Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta.  We hebben hier voor de gein groene pasta gemaakt, zoals u ziet. Essentieel is dat niet.

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Vullen

  • Leg propjes van het vleesmengsel op de onderste laag pasta op redelijke afstand (10 cm ongeveer). Ongeveer de grootte van iets minder dan een pingpongbal is voldoende
  • Maak de onderste deeglaag vochtig met water (met een penseeltje)
Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Bedekken

  • Plaats nu een tweede deeglaag op de eerste. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belangrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het koken van de gevulde pasta een rommeltje
  • Steek nu ravioli uit met een pastawieltje. Halve maantjes kan, vierkanten kunnen ook.

Bereiding

Kook de pasta in kokend, zout water. De kookduur is afhankelijk van de dikte van uw deeg dus het beste is ervaring of regelmatig proeven (maak dus wat extra ravioli). Ongeveer 4 minuten mogen ze wel hebben. Laat ze uitlekken en serveer met de saus en vlokken Parmezaan. Klaar!

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Wijntip

Dit vraagt om “geschut”. Wij zouden zeggen – een Barolo!

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
heerlijk !
wat een mooie oplossing om lekker vlees te verkrijgen. laatste periode veel "Supermarkt vlees" gegeten. dan is dit wel heel wat lekkerder. ga zeker nog een keer bestellen
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Heel fijn om te horen. Laten we het de supermarkten niet te zwaar aanrekenen. Je zult het maar moeten doen - enorme hoeveelheden verkopen, voor de laagst mogelijke prijs. Gelukkig mogen wij consumenten als u bedienen, die de kiloknaller voorbij zijn en zoeken naar topkwaliteit. Voor die mensen gaan wij op zoek; vaak eisen we eerste keus; regelmatig bieden we meer geld voor de kilo. Vlees hoeft niet elke dag, maar als het dan zover is, dan wel goed vlees. Vinden wij.

- midsland
10
Top vlees!
Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Enter
10
Ziet er echt top uit, heerlijk vers vlees
Super netjes aangeleverd en mooi verpakt.over smaak valt niet te twisten maar zulk gehakt hebben we nog niet eerder gehad, en dan de kipfilet super mals. Vandaag wordt er op verjaardag van mijn dochter gehaktballetjes en kipsatetjes geserveerd, weet nu al dat de visite zal smullen van het heerlijke vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze uitgebreide recensie. Ja, ons gehakt wordt dagvers gedraaid. Dat kan een supermarkt ons natuurlijk niet nadoen. Zijn we ook best trots op:) Nog gefeliciteerd met uw dochter!

- Heerhugowaard
10
Bestelling netjes afgeleverd
Netjes in koelbox geleverd op afgesproken dag
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Weer een tien!

- Den helder
10
Snelle levering
De bestelling werd snel geleverd. Het vlees zat in een koeldoos met koelelementen erbij. Al met al voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zitten klaar voor uw volgende bestelling!

- Eindhoven
10
Mooi stukje vlees
Prachtig mooi stukje vlees afgeleverd in een nette koelbox met een aantal koelelementen er bij in. Dat wordt weer smullen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een topscore. Zijn we enorm blij mee, dank u wel!

- Beuningen
10
Heel goed
Bestelling goed verpakt en netjes geleverd en kwaliteit is ook heel goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel erg bedankt. Weer een tien!

- Volendam
10
Wederom heel goed!
Wederom een prima levering met kwalitatief goed vlees. Prima spul!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor deze megascore!

- Soest
9.2
3519 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10