Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Bereidingswijze

Ravioloni di guancia di maiale al sugo scuro

Ravioli. Zo heerlijk om zelf te maken…

Stap voor stap

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Voorbereiding

  • Maak stoofvlees. Wij hebben varkenswang gebruikt met dit recept. Ander, heel gaar stoofvlees dat letterlijk uit elkaar valt, kan natuurlijk ook
  • Laat afkoelen
  • Maak een mooi pastadeeg zoals aangegeven in ons recept (klik kier). Voeg eventueel wat vers gemalen spinazie (en wat extra meel) voor een leuk kleurtje. Volg de instructies voor ravioli (vanaf stap 3)
Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus
  • Neem de gestoofde varkenswang (ander heel gaar stoofvlees kan natuurlijk ook) en leg het op een bord
  • Prak het vlees met de achterkant van een lepel
  • Snij een dikke plak guanciale af en snij die parmentier (klik hier voor uitleg)
  • Voeg een theelepel grof zeezout toe
  • Voeg (eventueel een flink stuk ovengestoofde paprika toe (klik voor recept)
Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Maal het geheel zo fijn mogelijk in de hakmolen.

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

De saus

Maak een mooie saus. Wij zijn gestart met de jus (200-300ml) van de gestoofde varkenswang. Deze hebben we gezeefd, we hebben de passata di pomodoro en de wijn eraan toegevoegd en hebben het geheel laten inkoken. That’s all.

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Uitrollen

Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta.  We hebben hier voor de gein groene pasta gemaakt, zoals u ziet. Essentieel is dat niet.

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Vullen

  • Leg propjes van het vleesmengsel op de onderste laag pasta op redelijke afstand (10 cm ongeveer). Ongeveer de grootte van iets minder dan een pingpongbal is voldoende
  • Maak de onderste deeglaag vochtig met water (met een penseeltje)
Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Bedekken

  • Plaats nu een tweede deeglaag op de eerste. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belangrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het koken van de gevulde pasta een rommeltje
  • Steek nu ravioli uit met een pastawieltje. Halve maantjes kan, vierkanten kunnen ook.

Bereiding

Kook de pasta in kokend, zout water. De kookduur is afhankelijk van de dikte van uw deeg dus het beste is ervaring of regelmatig proeven (maak dus wat extra ravioli). Ongeveer 4 minuten mogen ze wel hebben. Laat ze uitlekken en serveer met de saus en vlokken Parmezaan. Klaar!

Ravioli met gestoofde varkenswang en donkere saus

Wijntip

Dit vraagt om “geschut”. Wij zouden zeggen – een Barolo!

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Uitstekend
Alles netjes geleverd :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Oostrozebeke
#organization Meerdanvlees.nl
8
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit,snelle levering.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel, en wat woont u in een leuke gemeente!:)

- Privacy
#organization Meerdanvlees.nl
10
Heerlijk vlees
Zoals altijd prima bezorging en goede kwaliteit vlees!Dank!
Reactie bekijken
Onze reactie

U bedankt voor deze tien! Graag gedaan!

- 's-Gravenhage
#organization Meerdanvlees.nl
10
Op tijd en perfect verpakt geleverd kwaliteits vlees
Heerlijk vlees. Wordt in koelbox met elementen geleverd. Levering altijd op tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Ook namens onze pakketbezorger heel hartelijk dank!

- Rotterdam
#organization Meerdanvlees.nl
7
Goed vlees en netjes verpakt .
Mooie selectie op de site . Goed vlees en wordt netjes verpakt bezorgd .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw recensie!

- Haarlem
#organization Meerdanvlees.nl
10
Heel positief.
Goede communicatie, prima verpakking, heel mooi vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
8
Goed
Netjes afgeleverd. Goed verpakt en gekoeld.
Reactie bekijken
Onze reactie

Top! Bedankt!

- Vroomshoop
#organization Meerdanvlees.nl
10
HEEEEEEERLIJK!!!
Heerlijk mals vlees, stuk voor stuk. We hebben zeer genoten van dit verrukkelijke vlees, dat duidelijk anders (beter!) smaakt dan dat wat je bij de supermarkt koopt.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Meppel
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3252 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl