Slow cooking op z’n best
Pulled pork. Niet weg te denken uit de menu’s van tal van eetgelegenheden in de VS, vooral de zuidelijke staten. Heerlijk als hoofdgerecht, schitterend op een lekker knapperig broodje. Serveer het met authentieke Amerikaans cole slaw en voor u het weet wanen uw tafelgasten zich op een ranch in Texas!
Pulled pork is een typisch voorbeeld van slow cooking. U kunt het maken in een slow cooker, op de barbecue, in de oven, zelfs op het fornuis. Als u het maar langzaam doet! Wij geven u in dit receptje een variant die in een gesloten braadpan in de oven wordt gemaakt.
Pulled pork wordt gemaakt van varkensnek, procureur, varkensschouder. Het is “familie” van een Cubaans gerecht, de beroemde en overheerlijke Ropa Vieja.
Zet de oven aan op 90° C. Wrijf het vlees goed in met de mosterd en de bbq-saus. Kruid, indien gewenst, bij met zout en peper. Bind het vlees eventueel op als een rollade, maar niet te strak (klik hier voor de instructies). Of dit nodig is hangt af van de vorm, als u een mooi geleidelijk, dik stuk heeft, hoeft het niet. Is het wat platter uitgevallen, kan het zin hebben, voor een gelijkmatigere garing.
Zet de gesnipperde ui aan in een cocotte of braadpan met de olijfolie. Als de ui mooi glazig is, afblussen met de bouillon en de azijn. Aan de kook brengen, alle andere ingrediënten (behalve de tijm) door het vocht roeren en even laten pruttelen. Vervolgens het vlees toevoegen, takje tijm erbij, deksel erop en in de oven.
Nu heeft u alle tijd. Het vlees moet nu minstens 5 uur garen. U kunt aan het vlees zien wanneer het gaar is. Dan valt het letterlijk in sliertjes uit elkaar. Als het zover is kunt u het vlees met 2 vorken helemaal uit elkaar trekken. Doe je sliertjes terug in het kookvocht en schep het geheel een paar keer goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met zout. Uw Pulled Pork is klaar.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.