Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

Bereidingswijze

Heerlijk, in het seizoen: Asperges van eigen bodem!  We kennen natuurlijk allemaal de klassiekers, Asperges met ham en ei, asperges met hollandaisesaus. Maar er is zoveel meer, kijk naar onze recepten. Deze keer gaan we de tuin in, met een sappige ribeye, crème fraîche en witte wijn. Gaat u mee?

Rib-eye, hoe maak je die klaar op de grill?
Verschillende wegen leiden naar Rome. Toch is het handig een aantal kleine zaken in de gaten te houden. Gebruik een mooi stuk vlees. U kunt ervoor kiezen vlees te nemen dat al op maat gesneden is (geportioneerd) of u kunt een heel stuk rib-eye bestellen en zelf uw porties bepalen (aan stuk).

Niet te dun
Rib-eye is echt steakvlees. Snij uw porties dus vooral niet te dun – uw vlees moet mooi kunnen garen aan de buitenkant en binnenin mooi rosé blijven. Dan is uw vlees op zijn best.

Kamertemperatuur
Zorg er altijd voor dat uw vlees op kamertemperatuur is voordat u gaat bakken. Hoe kouder het vlees in de kern, hoe moeilijker het is om het egaal te garen.

BBQ of grillplaat?
BBQ natuurlijk! Dan heeft u meteen uw eigen heerlijke rooksmaak aan het vlees. Maar ja, het is ook wel ens winter, of het regent…in dat geval kunt u prima met een grillplaat op uw fornuis aan de slag.

Kernthermometer
Altijd handig! Zo krijgt u uw vlees precies zoals u het hebben wilt. Voor een rib-eye moet u rekenen op een kerntemperatuur van rond de 50-55℃.

Stap voor stap

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

Voorbereiding

Schil de asperges zo dun mogelijk maar wel zo grondig dat er geen harde slierten aan blijven zitten. Deze worden niet zacht tijdens het koken en zijn erg onprettig in de mond.

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

Snij de harde delen aan de achterkant weg.

asperges

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

Meng in een grote pan koud water, suiker, wijn, zout en foelie. Leg de asperges hierin en breng aan de kook. Kook gedurende 5-6 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 15 minuten in het water staan. Haal de asperges uit het kookvocht. Laat de asperges vervolgens uitlekken op een schone theedoek of kaasdoek. Het beste is als deze doek niet gewassen is met wasmiddel, aangezien die smaak kan worden overgedragen aan de zeer smaakgevoelige asperges.

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

U kunt beginnen met geportioneerde ribeye’s en met ribeye uit één stuk. Haal het vlees uit de verpakking en laat het even bijkomen. Dep overtollig vocht weg met keukenpapier. Snij met een scherp vleesmes in één mooie, vloeiende beweging 4 moten vlees van rond de 200 gram af. Kruid deze, knijp er wat verse knoflook over uit en wrijf ze licht in met olijfolie.  Wij raden onze meerdanvlees.nl kruidenmix aan, maar zout en peper zijn ook heerlijk. Uw eigen kruidensamenstelling of dry rub kan natuurlijk net zo goed.

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus
  • Steek uw barbecue of grillplaat aan en zorg voor een stevig vuurtje zonder vlammen
  • Leg de rib-eyesteak op de grill en schroei de eerste kant mooi dicht
  • Laat de steaks een minuut of 3-4 garen, afhankelijk van de dikte
  • Draai de steaks om en herhaal het proces

ribeye grillen

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

Nu is uw steak gaar. Alleen bevindt het vocht zich nu bijna volledig in het midden en nauwelijks aan de rand, doordat de buitenkant is blootgesteld aan hoge hitte. Door het vlees onder aluminiumfolie 5 minuten te laten bedaren (rijpen), komen alle sappen weer op hun plaats en is de steak overal even mals. Klaar!

Rib-eye van de grill met witte asperges en bearnaisesaus

Maak ondertussen een mooie bearnaisesaus

Maak een mooie gladde bearnaisesaus zoals in ons recept.

Serveertip

Serveer de ribeyes, eventueel mooi getrancheerd,  met de bearnaisesaus. Een mooie garnituur hierbij is aardappelpuree (zie recept) of pommes frites (zie recept).

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
7
Goed
L.S., Ik had dezelfde bestelling gedaan als die van 05-06. Echter nu waren de kalfsoesters itt vorige keer niet per stuk verpakt , wat we wel graag gewild zouden hebben.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte klant, Dank u wel voor uw bericht. Jammer dat we niet hebben voldaan aan uw verwachtingen. We hebben het even nagekeken op de factuur (zie ook onze aparte e-mail hierover). U heeft gekozen voor de standaard verpakkingsoptie. Die is altijd automatisch “samen verpakt”. IN de mail hebben we u een screenshot van de productpagina gestuurd met uitleg. Ook bij een herhaalorder is het van belang dat u zelf de juiste optie kiest. Het systeem schakelt automatisch terug naar de standaard optie. We hopen u hiermee iets meer op weg te hebben geholpen.

- Hengelo Ov
10
Super en aardig aan te telefoon
Heel klantvriendelijk
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Een tien voor klantvriendelijkheid! Die hadden we nog niet. Wel voor kwaliteit, verpakking, prijsniveau, assortiment en gemak maar nu zit de hele klantenservice te glunderen!! Heel blij mee!

- Haarlem
9.2
3434 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10