Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Rib-eye van de grill

Rib-eye van de grill

Bereidingswijze

Mals vlees voor een heerlijke steak

Rib-eye, hoe maak je die klaar op de grill?
Verschillende wegen leiden naar Rome. Toch is het handig een aantal kleine zaken in de gaten te houden. Gebruik een mooi stuk vlees. U kunt ervoor kiezen vlees te nemen dat al op maat gesneden is (geportioneerd) of u kunt een heel stuk rib-eye bestellen en zelf uw porties bepalen (aan stuk).

Niet te dun
Rib-eye is echt steakvlees. Snij uw porties dus vooral niet te dun – uw vlees moet mooi kunnen garen aan de buitenkant en binnenin mooi rosé blijven. Dan is uw vlees op zijn best.

Kamertemperatuur
Zorg er altijd voor dat uw vlees op kamertemperatuur is voordat u gaat bakken. Hoe kouder het vlees in de kern, hoe moeilijker het is om het egaal te garen.

BBQ of grillplaat?
BBQ natuurlijk! Dan heeft u meteen uw eigen heerlijke rooksmaak aan het vlees. Maar ja, het is ook wel ens winter, of het regent…in dat geval kunt u prima met een grillplaat op uw fornuis aan de slag.

Kernthermometer
Altijd handig! Zo krijgt u uw vlees precies zoals u het hebben wilt. Voor een rib-eye moet u rekenen op een kerntemperatuur van rond de 50-55℃. Meer weten over kerntemperaturen en kernthermometers? Klik hier.

.

.

.

Stap voor stap

Rib-eye van de grill

Zelf portioneren

Haal het vlees uit de verpakking en laat het even bijkomen. Dep overtollig vocht weg met keukenpapier.

Rib-eye van de grill

Kruidenmix, rub of peper&zout

Zet uw kruiden klaar. Wij raden onze meerdanvlees.nl kruidenmix aan, maar zout en peper zijn ook heerlijk. Uw eigen kruidensamenstelling of dry rub kan natuurlijk net zo goed.

Rib-eye van de grill

Snijden

Snij met een scherp vleesmes in één mooie, vloeiende beweging 4 moten vlees van rond de 250 gram af. Kruid deze, knijp er wat verse knoflook over uit en wrijf ze licht in met olijfolie.

Rib-eye van de grill

Vuur aan!

Steek uw barbecue of grillplaat aan en zorg voor een stevig vuurtje zonder vlammen. Leg de rib-eyesteak op de grill en schroi de eerste kant mooi dicht. Laat de steaks een minuut of 3-4 garen, afhankelijk van de dikte.

Rib-eye van de grill

Omdraaien

Draai de steaks om en herhaal het proces.

Rib-eye van de grill

Laten rijpen

Nu is uw steak gaar. Alleen bevindt het vocht zich nu bijna volledig in het midden en nauwelijks aan de rand, doordat de buitenkant is blootgesteld aan hoge hitte. Door het vlees onder aluminiumfolie 5 minuten te laten bedaren (rijpen), komen alle sappen weer op hun plaats en is de steak overal even mals. Klaar!

Bijgerechten

U kunt hier van alles bij serveren, maar eigengemaakte friet is toch wel echt heel erg lekker. Verder is een frisse salade zeer op zijn plaats. Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor barbecuesauzen:

criolla  pebre  pico de gallo  chimichurri  Vinagrete

Salsa Criolla                                     Pebre                                     Pico de gallo                            Chimichurri                                Vinagrete

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Mooi verpakt
Regelmatig besteld. Mooi verpakt en erg goed vlees. Ook de zalm en carpaccio is een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

WEER EEN TIEN! HEEL HARTELIJK DANK!

- Oldenzaal
10
Super goed vlees en snel levering...Top
Vlees is net verpakt en ruim voldoende gekoeld, snel en op tijd geleverd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Deventer
10
top
alles klopt
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank!

- enter
10
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
Reactie bekijken
Onze reactie

Als u geniet, doen wij dat ook! Dank u wel!

- Hengelo
10
Kwalitatief goed vlees en goede levering
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Enschede
10
Mijn bestelling is prima vervoerd en aangekomen
Het vlees was nog goed bevroren ondanks de hitte. Een knap staaltje van jullie inpakafdeling en postNL.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank voor uw recensie. Even ter attentie van anderen die dit lezen: het merendeel van onze producten wordt vers gekoeld verzonden. Slechts enkele producten zijn diepgevroren op het moment van vertrek.

- Bavel
10
Net als altijd helemaal TOP !
Snel, op tijd en goed verzonden
Reactie bekijken
Onze reactie

Zo horen we het graag! Dank u wel en tot een volgende bestelling!

- Vlaardingen
10
Goed en snelals altijd
prima prijs kwalieitverhouding. Heerlijk vlees kan geen supermarkt tegenop. Gekoeld thuisbezorgd.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Dank u! Tja, dat is nou eenmaal zo, als je eerste keus hebt op de markt. De kiloknallers willen wij niet hebben, we betalen nét dat tikje meer bieden de producenten een eerlijkere prijs en mogen dan als eerste uitzoeken:)

- Alphen aan den Rijn
9.2
3345 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10