Voor stoere koks
Lekker om zelf een keer mee aan de gang te gaan: een hele varkensbuik. Dagenlang smullen van een zalig stuk vlees. Of een hoop gasten uitnodigen natuurlijk. Wij hebben het op twee manieren bereid, een keer warm en een keer koud, van de leftovers. Hier het warme recept.
Bind de stukken op als rollade zoals aangegeven in deze instructie . Voeg eventueel nog een extra takje tijm en rozemarijn toe door het onder het rolladetouw te steken. De rollade(s) die u niet nodig heeft kunt u in folie verpakken en invriezen.
Deze rollade is zowel in dikke schijven als in dunne plakjes erg lekker. Ook presenteert hij in beide gevallen mooi. Blus het bakvocht af met water en eventueel een scheutje witte wijn en serveer deze jus bij het vlees, gefilterd door een zeefje. Trancheren aan tafel heeft natuurlijk de voorkeur, welke tafelgast is daar nou niet gek op?
Dit recept is leuk voor uw paasbrunch
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!