Een prachtig receptje uit de Franse keuken.
Dit is echthet proberen waard. Wie kent dat nou, de combinatie van varkensvlees en citroen. En toch pakt dat zalig uit. Dit recept is het bewijs. Een lekkere varkensfiletrollade van meerdanvlees.nl en dit recept – een goddelijk combinatie!
Verwarm de oven voor op 210°C .
Pel de teentjes knoflook en verdeel ze overlangs in twee helften. Steek deze halve knoflookteentjes in de varkensrollade op ongeveer gelijke afstand van elkaar zodat de smaak straks goed wordt verdeeld.
Borstel de citroen goed af onder stromend water. Haal met een citroentrekker de schil er in zo lang mogelijke draden vanaf. Ontpit het vruchtvlees en snij het in grove dobbelstenen. Doe dit vruchtvlees in de cocotte, samen met de citroenschil, de (hele) rozemarijn en de (hele) peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de rollade uit de pan. Zeef de jus. Snij de rollade in plakken, leg deze op de borden en giet er wat van de citroensaus over. Als garnituur kunt u het beste in de Franse stijl blijven: probeer eens een salade van cherrytomaten met verse koriander en balsamico, en, in plaats van de eeuwige aardappel, een warme, hartige griesmeel met rozijnen (ja, u hoort het goed! ).
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!