Italianen zijn erg trots zijn op hun eigen regio: een Romein lust de Napolitaanse pizza erg graag maar vind haar wel aan de exotische kant, iets voor een ‘uitje’. De eigen pizza, zoals die in de Romeinse restaurants wordt geserveerd, is minder rijk gevuld en heeft een minder hoge rand. Pizza is in Rome een typisch gerecht voor een onbevangen avondje uit met vrienden. Gezellig bijkletsen na het werk, een klassenfeestje, een verjaardag van de kids – een gezellige en redelijk economische vorm van culinair vertier.
En zo kom je dus tot verschillen: de Romeinse pizza heeft een dunne bodem en een vrij lage rand. Dit is het deeg dat u daarvoor gebruikt.
Maak in een ruime kom het water aan met de helft van het meel, het zout en de gist. Als u geen verse gist wilt gebruiken kunt u ook droge gist nemen. U heeft dan 6 gram nodig. Blijf het meel omroeren met een houten lepel tot het meel volledig is opgenomen.
Voeg nu het tweede deel van het meel toe en kneed, in de kom, met handen en vuisten verder. Voeg de olie toe en blijf kneden tot een samenhangend, licht plakkerig deeg.
Stort het deeg uit op uw werkbank en kneed 4-5 minuten verder. Trek het deeg iets uit en vouw het dubbel.
Bedek het deeg met een kaasdoek of andere keukendoek en laat 15 minuten rusten. Pak het deeg weer op, kneed het 2 minuten lang en laat dan weer rusten, onder de doek, gedurende 1 uur.
Maak hierna bolletjes van 160 gram. Rol de bolletjes tussen de handen als een gehaktbal, knijp deze in uw vuist af zodat bovenop uw hand, tussen duim en wijsvinger een nieuw bolletje ontstaat (strozzatura da mozzarella – de mozzarellawurggreep(!)). Zet de bolletjes weg in een afgesloten bak of bestuif ze met meel en bedek ze met een doek. Laat 6 uur rijzen.
Pak nu de bolletjes opnieuw op, bestuif ze met meel en rol ze uit met een deegroller of mattarello tot schijven van 27-30cm diameter.
U kunt aan de topping beginnen.
Kijk ook eens naar andere recepten voor pizzadeeg.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.