Ooit zelf geprobeerd te maken?
Een staaf, een krans, een letter….wat maakt het uit? Als het maar lekker is! Gevonden in een oude kast van Chef Piet: Het originele recept!
Voorbereiding:
Bladerdeeg uit de vriezer halen. Oven voorverwarmen op 200° C. Amandelspijs kneden met 1 ei, de rasp van de citroenschil en de slagroom tot een egale massa. Half uurtje laten rusten. Beboter een bakplaat.
Bereiding:
Leg de plakjes met een overlapping van ongeveer 1 cm achter elkaar. Druk de overlappende randen aan en rol ze plat met een deegroller. U heeft nu een lap deeg van circa 60 x 10 cm. Vorm van de amandelspijs een dikke worst en leg deze in het midden van de deeglap. Maak de rand van het deeg nat met een kwastje met wat water. Vouw het deeg rond de amandelspijs en druk de deegranden goed op elkaar aan. Leg de deegrol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm voorzichtig een letter. De S en de M zijn niet voor niets de meest populaire, maar u kunt riskeren een moeilijkere letter te boetseren… Klop het tweede ei los en voeg een 1 koffielepel water toe. Bestrijk hiermee de banketletter. Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven. U kunt nadat de letter is afgekoeld gebruikmaken van gekonfijte sinaasappelschil of kersen om de letter te versieren. Klaar!
Dit recept is een goede suggestie voor Sinterklaas.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.