Gebakken lever is niet zo heel erg populair. Toch is het heel erg lekker, zeker als je weet hoe je het klaar moet maken. Lever heeft de neiging wat stroef in de mond te worden als het te gaar is. Oppassen dus met de kerntemperatuur: het mag een klein beetje rosé blijven binnenin. Lever combineert erg goed met sappig, zoetzuur garnituur. Dit recept met appel en spek is rlever op het lijf geschreven!
Lever moet snel gebakken worden op hoge temperatuur. Boter moet daarom even worden geklaard om verbranden te voorkomen. U zult zien – het resultaat is verbluffend!
Wijntip
Lever heeft in de verte een beetje een ijzersmaak. Een rode wijn is daar niet zo gek op. Een ijskoude zoete dessertwijn is de grootste vriend van dit soort vlees. Een Sauternes, een Beaume de Venise of een mooi Moscatel, prima!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel! Heel fijn om te horen. Laten we het de supermarkten niet te zwaar aanrekenen. Je zult het maar moeten doen - enorme hoeveelheden verkopen, voor de laagst mogelijke prijs. Gelukkig mogen wij consumenten als u bedienen, die de kiloknaller voorbij zijn en zoeken naar topkwaliteit. Voor die mensen gaan wij op zoek; vaak eisen we eerste keus; regelmatig bieden we meer geld voor de kilo. Vlees hoeft niet elke dag, maar als het dan zover is, dan wel goed vlees. Vinden wij.