Hier kan geen keuken omheen
Hier kan geen keuken omheen. Als de kok geen runderfond op voorraad heeft is hij zo goed als verloren. Dit is een van de basisproducten voor elke keuken.
In de professionele keuken staat de fond de bœuf in de hoek van de koeling, op een makkelijk toegankelijke plaats. De kok moet er bij kunnen tijdens de service omdat veel sauzen die à la minute worden gemaakt een scheut van deze runderfond behoeven.
Runderfond maken is niet moeilijk. Het is een kwestie van geduld en ervaring. Geduld omdat het een typisch product uit de categorie slow cooking is; ervaring omdat iedere kok zijn eigen runderfond maakt en daarmee zijn eigen stempel op zijn keuken drukt. Naar mate u meer fond maakt zult u het basisrecept steeds meer naar uw eigen hand zetten.
In een professionele keuken komt zo’n fond wel op – thuis heeft u er waarschijnlijk veel te veel aan om in korte tijd op te gebruiken. Een goede tip is dan om de fond in de vorm van ijsklontjes in te vriezen. Zo kunt u elke keer dat u iets nodig heeft de juiste hoeveelheid tevoorschijn toveren.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.