Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Russische Shashlyk (Шашлык)

Russische Shashlyk (Шашлык)

Bereidingswijze

Laten we beginnen bij het begin. De Russen beschouwen zichzelf grote experts op het gebied van shashlyk en niet geheel onterecht. Ze zijn er supergoed in. Maar historisch gezien is de naam Turks. Waarschijnlijk uit Azerbajdzjan. Shash is een verbastering van shish, het Turkse woord voor spies, dat we ook terug zien komen in de term Shish Kebab, bijvoorbeeld. Lyk betekent zoveel als “op”, “van” of “aan”. Shashlyk is dus “van een spies, aan een spies”. De term heeft zijn weg naar Rusland gevonden via de Kaukasus. De volkeren aldaar zijn gek op vleesspiesen en aangezien hun landen lang deel hebben uitgemaakt van het tsarenrijk en later de Sovjetunie, heeft dit gerecht de harten veroverd van de Russen.

Shashlyk is voor Russen meer dan eten. Het is verbonden met gezelligheid, een uitje naar de natuur of een mooie avond in een restaurant, met vakantie aan de Zwarte Zee. In de weekends trekken families erop uit, ontvluchten de grote steden op zoek naar frisse lucht en ontspanning. Tegen het einde van een mooie dag buiten maakt men, meestal de “kerels”, een vuurtje (op de grond of in een mangal) en worden de spiesen geregen. Als de sfeer helemaal bucolisch wordt – maakt men spiesen van jonge twijgen… Heerlijk!

Stap voor stap

  • Snij de ui in ringen
  • Snij de tomaat in plakjes
  • Snij het vlees in blokken van 5x5x5cm
  • Leg een eerste laag vlees in de mengkom
  • Kruid met zout en peper
  • Leg daar wat ui overheen
  • Leg daar wat tomaat overheen
  • Besprenkel met citroensap
  • Herhaal dit proces tot het vlees op is
  • De mengkom strak afdekken met huishoudfolie
  • Zet de mengkom voor minstens 8 uur in de koelkast
  • Voor het beste resultaat kunt u de mengkom af en toe even omkeren om de marinade en vleessappen beter door het vlees te verdelen
  • Zorg voor een hete mangal (grill)
  • Rijg de stukken vlees aan de spiesen. De ui, tomaat en marinade kunnen weg
  • Rooster de shashlyk rustig, vaak draaien, zonder te laten verbranden en zorg dat ze binnenin volledig gaar zijn. Klaar!
Russische Shashlyk (Шашлык)

Serveertip

Shashlyk wordt vaak geserveerd met lavash , een heerlijke broodsoort uit de Kaukasus. Daarnaast is het gebruikelijk er vers “groen” uit het vuistje bij te eten, zoals peterselie, koriander, bosui en dille. Bij families die de Kaukasische keuken kennen wordt bij shashlyk groene of rode tkemali geserveerd, een heerlijk frisse barbecuesaus gemaakt van kerspruimen.

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Barbecuerecept Hoofdgerecht
Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
Kwaliteit was excellent porties kleiner gesneden dan besteld!
Ik zal niet nog een x bestellen omdat de stukken vlees veel kleiner gesneden waren als bestepd
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor uw recensie. We vermoeden dat u zich op de productpagina ergens heeft verkeken. Dit zijn de gegevens m.b.t. uw bestelling. Hierin ziet u de productnaam, de door u bestelde hoeveelheden en gewichten en de effectief ingewogen gewichten op het moment van verzending: Varkensoesters: per stuk verpakt, besteld gewicht 60g, hoeveelheid vier (samen 240g). Geleverd: 300 gram (dat is 60 gram meer dan u had besteld) Barbecue filet mignon per stuk verpakt, besteld gewicht 120g, hoeveelheid drie (samen 360g). Geleverd: 380 gram (dat is 20 gram meer dan u had besteld) In totaal heeft u dus 600g vlees besteld en 680 gekregen. We hopen dat we u hiermee gerust gesteld hebben.

- Nijmegen
10
Yummy in my tummy
Heerlijk vers vlees, zorgvuldig verpakt en enorm lekker van smaak! Ook subtiel maar goed gekruid, niet te pittig, te zout oid.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Dank u wel hoor!

- Achterhoek
10
prima, goed verpakt en koel bezorgd
prima, goed verpakt en koel bezorgd
Reactie bekijken
Onze reactie

We zijn heel blij met uw maximale score. Dank u hartelijk!

- Maasland
10
Geweldig goed.
Het vlees is in één woord geweldig. Mooi gesneden en super van smaak en kwaliteit. Keurig verpakt en supergoed verzonden. Jullie leveringen zijn altijd prima.
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien!! Dank u wel!

- Zaandam
9
Beter dan verwacht
Eerste keer bestelling geplaatst, omdat het vers vlees was toch huiverig voor behoud kwaliteit. Maar perfecte verpakking met koelelementen. Kwaliteit van vlees was perfect, we gaan zeker weer bestellen. Hoe sturen we de koelelementen terug?? Kees Colson.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw vriendelijke woorden, en goed om te horen dat u vaker gaat bestellen. Alles dat u dient te weten over duurzaamheid en retour van koelelementen kunt u hier vinden: https://www.meerdanvlees.nl/wp-content/uploads/2021/02/Flyer-A5-over-diepvries-2-versie-2-achterkant-2018.pdf

- Boelenslaan
10
Perfect
De bestelling die ik heb geplaatst werd snel geleverd. Netjes verpakt in een koelbox met elementen. Het was mijn 2e bestelling natriumarm vlees.De 1ste bestelling was goed bevallen. Het vlees is erg lekker.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Eindhoven
9
Was zeer goed doe het wel weet
Was goed verpakt en was heerlijk jammerdat bakleverwors maar een kleine tijd js
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw mooie cijfer. Tja, bakleverworst is een seizoensproduct. Echte winterkost:)

- Heerenveen
8
Het bestelde zag er goed uit.
De waren zaten verpakt in een koelbox met koelelementen, maar de spullen waren niet bevroren. Wel nog koud. POSTNL doet er 24 uur over om te bezorgen De volgende bestelling haal ik denk zelf op.
Reactie bekijken
Onze reactie

Beste Frans, Hartelijk dank voor je melding. 95% van onze producten wordt koel vers - NIET INGEVROREN DUS - verzonden. We zien je graag bij ons op de zaak maar daarom hoef je niet te komen. Het sterke punt van meerdanvlees is juist dat we nauwelijks met diepvriesproducten werken. Dan kun je er thuis nog alle kanten mee op! Onze koelboxen gedragen zich als je koelkast thuis. 48 lang kunnen onze koelboxen de producten net zo koel houden alsof ze bij jou in de koelkast liggen. Meer weten over diepvries? Kijkdan op onze pagina met veelgestelde vragen: www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Arnhem
9.2
3534 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10