Recept met een ster
Bereiding:
De dressing: Maak een vinaigrette van ½ deel olie, ¼ deel azijn en ¼ deel gevolgeltefond. Breng op smaak met zout en peper. Goed shaken.
De garnituur: Bak de plakjes parmaham op een rooster in de oven op 100 C° tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
De duif: Maak een klein beetje olie heet in een koekenpan en bak de duivenborst een paar minuten aan beide kanten. de filets moeten binnenin niet te gaar worden. Bestrooi ze met zout en peper, haal ze uit de pan en leg ze aan de kant.
De salade: Doe de gehalveerde druiven en de rucola in een kom en breng op smaak met wat vinaigrette.
De opmaak: Leg de salade op de borden. Snijd de duivenborst in niet te dunne plakken en leg deze, samen met de krokante ham, bovenop de salade. Garneer af met een paar lepeltjes dressing. Klaar!
Wijntip:
Onze wijnsuggestie is een volle, rode wijn. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny kunnen zijn. Uit de Rhônevallei zouden wij gaan voor een Coteaux du Tricastin, een Crozes-Hermitage, of een simpelere Côtes du Rhône.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!