Heerlijk in de hete zomerdagen!
Alweer een salade met feta als smaakmaker. Heerlijk in de hete zomerdagen!
Voorbereiding:
Kook de spelt beetgaar (volg de instructies op het pak: sommige soorten zijn voorgekookt dus de bereidingstijd kan sterk verschillen!) Giet af en laat afkoelen. Pluk de broccoli tot kleine rosetjes uiteen. Snij de wortels in staafjes en blancheer deze beide groenten 5 minuutjes in kokend water met wat zout. Laat ook deze goed uitlekken en afkoelen. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de olijven in dunne schijfjes. Snij tenslotte de feta in blokjes.
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een ruime kom en schep voorzichtig door elkaar. Voeg de olijfolie en de azijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet voor het serveren een half uur in de koelkast. Klaar!
Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.