Saus voor Zuid-amerikaanse grillgerechten
Barbecuesauzen zijn er in overvloed. ’s Lands wijs, ’s lands eer. De Chilenen kunnen geen gegrild vlees bedenken zonder hun geliefde pebre, Brazilianen kunnen niet zonder vinagrete, Argentijnen zweren bij chimichurri. Over sommige barbecuesauzen schijnen de landen in Zuid-Amerika meer enigheid te kennen: zo heeft elk land wel gehoord van salsa criolla.
Salsa criolla
Een typische saus voor vleesgerechten. De salsa criolla wordt geserveerd bij allerlei empanadas, stoofschotels, gebraden vlees, tamales, asado en nog veel meer. Het leent zich prima als extra smaakmaker voor rund-, kip- en varkensvlees, vooral van de grill.
Andere sauzen uit andere landen
In veel Zuid-Amerikaanse landen komt een saus voor bij gegrild vlees voor. Zo kennen we bijvoorbeeld de:
Salsa criolla is een basisrecept voor een mix van groenten en specerijen die goed past bij asado, parillada en ander gegrild vlees. Het is makkelijk te maken, de bereidingstijd zit rond de 5 minuten.
Dit recept is, hoewel overwegend gebruikt in combinatie met vlees, in zichzelf vegetarisch
Bekijk ook andere sauzen, kruidenmengsels, rubs en marinades
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!