Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Bereidingswijze

Uit de traditionele Italiaanse keuken

Waarschijnlijk een van de meest typische gerechten van de Romeinse keuken! Naast “pasta alla carbonara” zijn de saltimbocca’s het strijdros van de traditionele Italiaanse keuken. Het woord “saltimbocca” op zich is al leuk: over wat het betekent zijn twee versies. De naam is een verbastering van of “Un salto in bocca” (een sprong in de mond) of “Salta in bocca!” (spring in mijn mond!).

De ware origine van de Saltimbocca alla romana is een raadsel. Velen zijn ervan overtuigd dat het een gerecht van Romeinse oorsprong is, zoals de naam doet veronderstellen. Anderen echter houden vast aan de gedachte dat Rome aan het oorspronkelijk in de stad Brescia ontstane gerecht een “eigen draai” heeft gegeven en uiteindelijk dus een “Romeinse variant” (= “alla romana”) ontstond. Wat zeker is, is dit: Pellegrino Artusi, wereldberoemde literair criticus en vermaarde gastronoom, die het al in de tweede helft van de 19e eeuw beschrijft, heeft ze voor het eerst gegeten in de historische Romeinse trattoria “Le Venete”. Niet lang daarna waren ze in heel Rome te koop.

Oud en NieuwIets voor Oudejaar?

Stap voor stap

Saltimbocca alla Romana

Voorbereiding

Snijd het vlees in 12 flinterdunne lapjes. Kruid het vlees met peper en zout. Leg op ieder lapje een plakje parmaham. Was de salieblaadjes en leg op ieder lapje een blaadje. Bedekt dit met een tweede plakje ham. Hecht de plakjes ham met een tandenstoker aan de lapjes.

Saltimbocca alla Romana

Bereiding

Bak de saltimbocca’s een minuutje of twee aan weerszijden in 30 gram niet al te hete boter. Haal ze uit de pan en voeg de rest van de boter en de wijn toe. Roer snel de baksuikers (vaste delen die aan de bodem van de pan hechten) los en laat de saus ietsjes indampen. Klaar!

Serveertip

Leg de saltimbocca’s op een voorverwarmd bord. Serveer met aardappel (bijvoorbeeld puree – zie afb.) en een frisse salade van veldsla, rucola en pijnpitten. Ook worteltjes, doperwten, en andere gekookte groenten zijn erg lekker bij dit gerecht.

In Italië zult u vele varianten vinden van dit recept. Zo zullen sommigen de saltimbocca eerst even door de bloem halen voor het bakken, om zo de smaak van de andere ingrediënten beter vast te houden. Andere families zullen er weer voor kiezen, de saltimbocca voor het serveren op te rollen. Er bestaan varianten van dit recept met olie in plaats van boter. Ook is er discussie over het te gebruiken vlees. “Fesa di vitello”, dikke lende van een jong rund wordt het meest gebruikt. Voor sommigen heeft blank kalfsvlees echter de voorkeur.

Wijntip

Een mooie volle witte wijn past het beste. Niet te zuur, om de salie de kans te geven zijn werk te doen.

Oud en NieuwIets voor Oudejaar?

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10