Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Bereidingswijze

Uit de traditionele Italiaanse keuken

Waarschijnlijk een van de meest typische gerechten van de Romeinse keuken! Naast “pasta alla carbonara” zijn de saltimbocca’s het strijdros van de traditionele Italiaanse keuken. Het woord “saltimbocca” op zich is al leuk: over wat het betekent zijn twee versies. De naam is een verbastering van of “Un salto in bocca” (een sprong in de mond) of “Salta in bocca!” (spring in mijn mond!).

De ware origine van de Saltimbocca alla romana is een raadsel. Velen zijn ervan overtuigd dat het een gerecht van Romeinse oorsprong is, zoals de naam doet veronderstellen. Anderen echter houden vast aan de gedachte dat Rome aan het oorspronkelijk in de stad Brescia ontstane gerecht een “eigen draai” heeft gegeven en uiteindelijk dus een “Romeinse variant” (= “alla romana”) ontstond. Wat zeker is, is dit: Pellegrino Artusi, wereldberoemde literair criticus en vermaarde gastronoom, die het al in de tweede helft van de 19e eeuw beschrijft, heeft ze voor het eerst gegeten in de historische Romeinse trattoria “Le Venete”. Niet lang daarna waren ze in heel Rome te koop.

Oud en NieuwIets voor Oudejaar?

Stap voor stap

Saltimbocca alla Romana

Voorbereiding

Snijd het vlees in 12 flinterdunne lapjes. Kruid het vlees met peper en zout. Leg op ieder lapje een plakje parmaham. Was de salieblaadjes en leg op ieder lapje een blaadje. Bedekt dit met een tweede plakje ham. Hecht de plakjes ham met een tandenstoker aan de lapjes.

Saltimbocca alla Romana

Bereiding

Bak de saltimbocca’s een minuutje of twee aan weerszijden in 30 gram niet al te hete boter. Haal ze uit de pan en voeg de rest van de boter en de wijn toe. Roer snel de baksuikers (vaste delen die aan de bodem van de pan hechten) los en laat de saus ietsjes indampen. Klaar!

Serveertip

Leg de saltimbocca’s op een voorverwarmd bord. Serveer met aardappel (bijvoorbeeld puree – zie afb.) en een frisse salade van veldsla, rucola en pijnpitten. Ook worteltjes, doperwten, en andere gekookte groenten zijn erg lekker bij dit gerecht.

In Italië zult u vele varianten vinden van dit recept. Zo zullen sommigen de saltimbocca eerst even door de bloem halen voor het bakken, om zo de smaak van de andere ingrediënten beter vast te houden. Andere families zullen er weer voor kiezen, de saltimbocca voor het serveren op te rollen. Er bestaan varianten van dit recept met olie in plaats van boter. Ook is er discussie over het te gebruiken vlees. “Fesa di vitello”, dikke lende van een jong rund wordt het meest gebruikt. Voor sommigen heeft blank kalfsvlees echter de voorkeur.

Wijntip

Een mooie volle witte wijn past het beste. Niet te zuur, om de salie de kans te geven zijn werk te doen.

Oud en NieuwIets voor Oudejaar?

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fijn adres om vlees te bestellen en het wordt keurig afgeleverd.
Heerlijk malse stukjes vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!

- Holten
10
Goed vlees
Lekker vlees echt een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
9
Ondanks de hitte van dit moment boven verwachting.
Wij hadden met een eerdere levering uitermate goede ervaringen. Daarom tot een herhaling van bestelling en levering besloten. Achteraf was het moment van bestellen met de huidige buitensporig hoge temperaturen en postlevering wellicht niet zo'n goede keuze, maar dit bleek uiteindelijk buiten verwachting mee te vallen. Levering van het vlees prima verzorgd, ingepakt in piepschuim doos met toevoeging van een 4-tal koelelementen. Prima speciale verpakking. Ongerustheid over correcte levering met deze temperaturen bleek volledig misplaatst. Goed gedaan. Uiteindelijk toch uitermate tevreden met de keuze. Buitentemperaturen bleken niet van invloed op de levering. Top. Wij zijn tevreden. Ook met de portie-verpakkingen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige reactie en uw hoge waardering! Inderdaad, onze EPS-koelboxen met koelelementen) zijn ingericht op het nabootsen van uw koelkast voor een periode van maximaal 48 uur, dus zelfs met warm weer en zelf wanneer PostNL een dagje vertraging oploopt komen de producten bij u thuis aan alsof ze bij u uit de koelkast komen. En, zoals bekend: kunnen we daar niet aan voldoen dan krijgt u gewoon uw geld terug.

- Oost-Souburg
10
het was heerlijk!!
Bestelling kwam mooi op tijd en het vlees was heerlijk. Ik heb veel complimenten gekregen voor de pulled pork!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! En wat fijn om te horen!

- Winsum
9
Mijn verzekerde verwachting............
Deze verwachting is als een droom dat keer op keer altijd uitkomt...... Veel aandacht, uiterste hygiëne, alles vers, alles goed verpakt, en vooral......uitstekende service, etcétera. Wat wil men nog meer??? TOPPIE.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Oss
9
Ik kan weinig toevoegen aan wat ze al zelf zeggen. Goed spul en prima service.
In het verleden had ik zo links en rechts online guanciale gekocht (Amazon/lokale Italiaanse specialiteitenwinkels...) maar dat was het net niet allemaal. Ik hoef nu niet verder te zoeken, die van Meerdanvlees.nl kan ik prima noemen.  Het vet/vlees verhouding is heel goed (veel witte vet – weinig vlees) en het heeft een fijne smaak. Wat me verder opviel, is dat de huid (wat je niet eet) van het stuk van bijna 1500 gram heel zacht was wat betekent dat het goed bewaard was en vers is.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw complimenten. Dank ook dat u de tijd heeft genomen om even uit te leggen wat er nou precies zo goed was. Daar hebben andere klanten enorm veel aan. Top!

- Zaandam
10
Goed vlees voor eerlijke prijs
Makkelijk bestellen, gekoeld bezorgd, heerlijk vles
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Heel hartelijk dank!

- Alphen aan den Rijn
8
Heel goed bevallen
Bevalt goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw waardering!

- Hoorn
9.2
3383 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10