Navajas a la plancha
Vroeger zag je ze overal op het strand. Daarna steeds minder. Nu lijken ze een klein beetje vaker voor te komen. In de winkels ook, en dat is maar goed ook want ze zijn heerlijk. Ze zijn ook supermakkelijk klaar te maken.
Schoonmaken
Scheermessen bevatten af en toe zand. Soms een beetje, soms een hoop. De schelpen die vol zitten met zand zijn te herkennen. Als u ze met de opening op een snijplank tikt en er komt zand uit, dan is de kans groot dat de hele scheermes uit zand bestaat. Gooi deze schelpen weg.
Scheermessen bevatten ook afvalstoffen die eruit moeten. Het is daarom van essentieel belang dat ze minstens 4 uur in zout water (het beste is gewoon zeewater, maar dat moet je maar net hebben) staan. Dit water elk uur verschonen. Wanneer u ze in een pan met water doet zullen de schelpen zich sluiten. Degene die openblijven zijn naar waarschijnlijkheid dood. Verwijder deze. De schelpen gaan daarna in het zilte water weer langzaam open.
Leg de schelpen op de borden. Bestrooi met de peterselie en de geroosterde schijfjes knoflook. Serveer de scheermessen met een halve citroen (voor de liefhebber) en wat patatas bravas (klik voor recept). Snijd dikke plakken grof brood of stokbrood voor het opzuigen van de saus. Zorg ook voor een bordje waar de lege schelpen op kunnen.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.