Een heerlijk gerecht uit de Israëlische keuken
Een (waarschijnlijk) oorspronkelijk Tunesisch Joods gerecht dat zich eerst verspreidde onder de Joden in Arabische landen en vervolgens door de Joodse diaspora die vanuit Tunesië, Algerije en Marokko immigreerde populair geworden in Israël. In Israël. Ook in de Arabische keuken, waaronder de Libische, Tunesische, Algerijnse, Egyptische, Saoedische en Marokkaanse keuken is het gerecht enorm populair. Veelal geserveerd in een tajine of gietijzeren pan.
Er zijn net zoveel versies als dat er families zijn. Vaak wordt Spaanse peper toegevoegd (ook wel in de vorm van harissa). Dit is slechts een van de vele varianten:
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!