Kliekjesdag!
Dit is weer zo’n recept dat ontstaat wanneer je met leDe ogen naar een leGe koelkast staat te staren: Niks in huis, behalve wat left-overs. En dan blijkt later dat je op een waanzinnige combinatie bent gestoten. Probeer maar…
Snij de pompoen in kleine blokjes (2-3 cm) en zet ze op met heel weinig water en wat zout. Laat ze op een matig vuur gaar worden. Giet ze af en pureer ze (met behulp van een staafmixer druk ze door een zeef). Laat het geheel iets inkoken en voeg dan sterk geconcentreerde kalfsfond (demi-glacesaus) toe voor wat extra smaak. Voeg de korianderzaadjes toe. Zout en peper. Laten rusten en warm houden.
Kook intussen de rijst.
Maak van de andere groenten een ratatouille. Pureer deze ook. Voeg er de harissa aan toe (uw Marokkaanse winkel heeft het). Bij gebreke kunt u proberen een halve lombok mee te stoven in de ratatouille, maar dan wel zonder zaadjes.
Bak het shoarmavlees snel in een klein beetje olijfolie. Voeg het toe aan de gepureerde ratatouille.
Vorm met een timbaaltje kegeltjes van witte gekookte rijst. Plaats deze in het midden van grote diepe borden. Schep de helft van het bord vol met de ratatouille, en giet de andere helft vol met de pompoenmousse. Garneer de rijst af met een vers korianderblaadje. Klaar!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.