Tomatensaus van zongedroogde tomaten
Pasta cu’ capuliatu ri pumaruoru – een Siciliaanse klassieker
Capuliato is eigenlijk niet meer dan een manier om de lekkere tomaten, geoogst van het land in de zomer, ook ’s winters nog in te kunnen zetten. Op Sicilië worden de tomaten sinds jaar en dag gedroogd in de zon om ze later te verwerken in allerlei heerlijke gerechten, zoals bijvoorbeeld pasta met capuliato. Capuliato is eenvoudig te maken en kan maandenlang in de koelkast worden bewaard.
Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat hiervoor de ansjovis achterwege en voeg eventueel wat extra zout toe.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?
Dank voor uw hoge waardering. Af en toe dan zijn er van die recensies bij waar je het water van in de mond loopt. Dit is er zo een. We moesten ineens aan lamsracks denken en die zijn inderdaad zoooooo lekker....:)