Tomatensaus van zongedroogde tomaten
Pasta cu’ capuliatu ri pumaruoru – een Siciliaanse klassieker
Capuliato is eigenlijk niet meer dan een manier om de lekkere tomaten, geoogst van het land in de zomer, ook ’s winters nog in te kunnen zetten. Op Sicilië worden de tomaten sinds jaar en dag gedroogd in de zon om ze later te verwerken in allerlei heerlijke gerechten, zoals bijvoorbeeld pasta met capuliato. Capuliato is eenvoudig te maken en kan maandenlang in de koelkast worden bewaard.
Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat hiervoor de ansjovis achterwege en voeg eventueel wat extra zout toe.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel! Heel fijn om te horen. Laten we het de supermarkten niet te zwaar aanrekenen. Je zult het maar moeten doen - enorme hoeveelheden verkopen, voor de laagst mogelijke prijs. Gelukkig mogen wij consumenten als u bedienen, die de kiloknaller voorbij zijn en zoeken naar topkwaliteit. Voor die mensen gaan wij op zoek; vaak eisen we eerste keus; regelmatig bieden we meer geld voor de kilo. Vlees hoeft niet elke dag, maar als het dan zover is, dan wel goed vlees. Vinden wij.