Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Sinaasappelmarmelade

Sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze

Olde English Marmelade

Heerlijk en leuk om te doen: echte ouderwetse Engelse sinaasappelmarmelade! Er zijn verschillende methodes om marmelade te maken. Ik vind deze de lekkerste. Vaak begint men met hele sinaasappels die in hun geheel worden gekookt. Hierdoor verkrijgt men water dat naar sinaasappel smaakt als basis voor de confituur. Niks mis mee, maar ik gebruik liever sinaasappelsap, al is dat dan wel gefilterd (om de jam mooi helder te houden). Enfin, enough said. Aan het werk!

Stap voor stap

Sinaasappelmarmelade

Jus d'orange

Boen de schil van de sinaasappels zo grondig mogelijk schoon onder koud water, met een borstel. Pers de sinaasappels vervolgens uit. Snij de schillen van 4 sinaasappels in vieren, verwijder de kroontjes, verwijder het witte gedeelte van de schil door er plat met een mes langsheen te snijden en snij de dunne oranje schil vervolgens in ragfijne sliertjes. Leg aan de kant.

Sinaasappelmarmelade

Scheiding van het vocht

Op deze afbeelding laat ik u even zien welk gedeelte we willen gebruiken: ik heb een paar flessen sinaasappelsap een tijdje laten staan. Zoals u ziet zakt het vocht naar beneden en blijft het vruchtvlees drijven. Wat wij gaan gebruiken is het onderste gedeelte – het vocht. Hoe krijgen we dat gescheiden? Eenvoudig: leg een stuk schoon kaasdoek (ook wel neteldoek) in een zeef en zeef het vruchtvlees uit het sap. Niet weggooien! Kun je heerlijk cake van maken (maar dat is een ander verhaal).

U heeft wekpotten nodig. die zijn te koop in verschillende huishoudelijke winkels. U kunt ook gerust uw eigen glazen potjes van HAK sparen, die zijn net zo goed. Wel heel goed schoonmaken: oneffenheden waardoor lucht kan ontsnappen en bacteriën zijn de grootste vijanden van ingemaakt voedsel!

Sinaasappelmarmelade

Koken

Het gezeefde sap zetten we op het vuur in een cocotte. Breng aan de kook en verlaag de warmtebron. Laat zachtjes pruttelen.

Sinaasappelmarmelade

Geleisuiker

Voeg de geleisuiker toe en door even goed door elkaar.

Sinaasappelmarmelade

Zest

Voeg de sinaasappelschil toe aan het kokende mengsel.

Sinaasappelmarmelade

20-30 minuten

Laat het geheel zo’n 20 à minuten zachtjes koken tot de zest (sliertjes schil) gaar is.

Sinaasappelmarmelade

Wekpotten

Zoek ondertussen een voldoende aantal wekglazen bijeen, was deze goed af, verwijder alle zeepresten door goed na te spoelen en…

Sinaasappelmarmelade

…leg de potten en de deksels in een grote pan met water om ze te steriliseren. Breng aan de kook en laat minstens 5 minuten koken.

Sinaasappelmarmelade

Vullen

Haal de potten uit het kokende water wanneer de marmelade klaar is en vul ze.

Sinaasappelmarmelade

Sluit de wekglazen onmiddellijk af en draai ze om. Hierdoor trekken ze vacuüm tijdens het afkoelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Uw “Olde English Marmelade” is klaar, u kunt zich op uw valentijnsontbijt-op-bed gaan voorbereiden!:)

sinaasapppelmarmelade in pot

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Kwaliteit
Snelle en goede bezorging. Was een beetje huiverig gezien de levering niet met een speciale vervoerder werd geleverd. Al met al kwamen de spullen gekoeld en goed verpakt aan. Vraag mij wel af hoe dit te waarborgen valt in de zomer.Groot voordeel en tevens de reden dat ik voor meervlees heb gekozen is dat het niet als diepvries pakket wordt geleverd.Ik wil mijn ossenhaas of ribs direct kunnen bereiden.Voor herhaling vatbaar.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige antwoord! De zomer? Geen enkel probleem. We verhogen op basis van de weersvoorspelling de hoeveelheid koelelementen. Zo simpel is dat:) U heeft helemaal gelijk - diepvries doen we écht alleen als het niet anders kan, zoals bepaalde producten die uit Australië komen of om andere redenen alleen maar diepvries verkrijgbaar zijn. Vers is nou eenmaal het lekkerst en het gemakkelijkst.

- Den Haag
#organization Meerdanvlees.nl
9
smakelijk lekker vlees
echt smakelijk lekker vlees gebruik meer natuurlijke smaak maker bio kruiden , en geen chemische en kunstmatige smaak stoffen en ingespoten met anti biotica in het vlees toevoegen en graag nergens meer in all uw vlees arsortiment geen zout en transvetten meer gebruiken in vlees producten dat is echt ongezond en onsmakelijk en slecht voor de mens in uw online slagerij shoshop hou het echt puur natuur biologisch vlees, ik heb hekel aan nep kunstmatig vlees bah.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!! U heeft helemaal gelijk: nep is niks. We zijn erg blij met u als jarenlange vaste klant en waarderen het heel erg dat u de moeite heeft genomen even een reactie te plaatsen. Ook aan de telefoon met u kletsen is altijd weer een feestje!Chemische toestanden, daar zijn wij niet van, dat weet u. Zout in onze kant-en-klare producten, dat moet u ons toch maar vergeven, anders houden we de boel niet goed...Graag tot uw volgende bestelling!

- amsterdam centrum
#organization Meerdanvlees.nl
10
Super kwaliteit
Groot assortiment, super kwaliteit, goedverpakt, fijne webshop.Kortom een plezier om te kopen en een feestje om op te eten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Wijlre
#organization Meerdanvlees.nl
8
GOEDE SERVICE
Alweer een mooie voorraad van alles wat vlees in de vriezer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Klant naar ons hart! We hebben producten van hele hoge kwaliteit. Soms denken klanten daarom dat we duurder zijn en alleen maar bij bijzondere gelegenheden op tafel kunnen. Niets is minder waar! We komen met de prijs prima mee en, zeg nou zelf, waarom niet elke dag voor topkwaliteit kiezen? Bovendien - wie een "voorraadje" bestelt komt sowieso goedkoper uit met de bezorgkosten!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Dank voor deze maximale score!

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3122 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl