Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Sinaasappelmarmelade

Sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze

Olde English Marmelade

Heerlijk en leuk om te doen: echte ouderwetse Engelse sinaasappelmarmelade! Er zijn verschillende methodes om marmelade te maken. Ik vind deze de lekkerste. Vaak begint men met hele sinaasappels die in hun geheel worden gekookt. Hierdoor verkrijgt men water dat naar sinaasappel smaakt als basis voor de confituur. Niks mis mee, maar ik gebruik liever sinaasappelsap, al is dat dan wel gefilterd (om de jam mooi helder te houden). Enfin, enough said. Aan het werk!

Stap voor stap

Sinaasappelmarmelade

Jus d'orange

Boen de schil van de sinaasappels zo grondig mogelijk schoon onder koud water, met een borstel. Pers de sinaasappels vervolgens uit. Snij de schillen van 4 sinaasappels in vieren, verwijder de kroontjes, verwijder het witte gedeelte van de schil door er plat met een mes langsheen te snijden en snij de dunne oranje schil vervolgens in ragfijne sliertjes. Leg aan de kant.

Sinaasappelmarmelade

Scheiding van het vocht

Op deze afbeelding laat ik u even zien welk gedeelte we willen gebruiken: ik heb een paar flessen sinaasappelsap een tijdje laten staan. Zoals u ziet zakt het vocht naar beneden en blijft het vruchtvlees drijven. Wat wij gaan gebruiken is het onderste gedeelte – het vocht. Hoe krijgen we dat gescheiden? Eenvoudig: leg een stuk schoon kaasdoek (ook wel neteldoek) in een zeef en zeef het vruchtvlees uit het sap. Niet weggooien! Kun je heerlijk cake van maken (maar dat is een ander verhaal).

U heeft wekpotten nodig. die zijn te koop in verschillende huishoudelijke winkels. U kunt ook gerust uw eigen glazen potjes van HAK sparen, die zijn net zo goed. Wel heel goed schoonmaken: oneffenheden waardoor lucht kan ontsnappen en bacteriën zijn de grootste vijanden van ingemaakt voedsel!

Sinaasappelmarmelade

Koken

Het gezeefde sap zetten we op het vuur in een cocotte. Breng aan de kook en verlaag de warmtebron. Laat zachtjes pruttelen.

Sinaasappelmarmelade

Geleisuiker

Voeg de geleisuiker toe en door even goed door elkaar.

Sinaasappelmarmelade

Zest

Voeg de sinaasappelschil toe aan het kokende mengsel.

Sinaasappelmarmelade

20-30 minuten

Laat het geheel zo’n 20 à minuten zachtjes koken tot de zest (sliertjes schil) gaar is.

Sinaasappelmarmelade

Wekpotten

Zoek ondertussen een voldoende aantal wekglazen bijeen, was deze goed af, verwijder alle zeepresten door goed na te spoelen en…

Sinaasappelmarmelade

…leg de potten en de deksels in een grote pan met water om ze te steriliseren. Breng aan de kook en laat minstens 5 minuten koken.

Sinaasappelmarmelade

Vullen

Haal de potten uit het kokende water wanneer de marmelade klaar is en vul ze.

Sinaasappelmarmelade

Sluit de wekglazen onmiddellijk af en draai ze om. Hierdoor trekken ze vacuüm tijdens het afkoelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Uw “Olde English Marmelade” is klaar, u kunt zich op uw valentijnsontbijt-op-bed gaan voorbereiden!:)

sinaasapppelmarmelade in pot

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10