Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Sinaasappelmarmelade

Sinaasappelmarmelade

Bereidingswijze

Olde English Marmelade

Heerlijk en leuk om te doen: echte ouderwetse Engelse sinaasappelmarmelade! Er zijn verschillende methodes om marmelade te maken. Ik vind deze de lekkerste. Vaak begint men met hele sinaasappels die in hun geheel worden gekookt. Hierdoor verkrijgt men water dat naar sinaasappel smaakt als basis voor de confituur. Niks mis mee, maar ik gebruik liever sinaasappelsap, al is dat dan wel gefilterd (om de jam mooi helder te houden). Enfin, enough said. Aan het werk!

Stap voor stap

Sinaasappelmarmelade

Jus d'orange

Boen de schil van de sinaasappels zo grondig mogelijk schoon onder koud water, met een borstel. Pers de sinaasappels vervolgens uit. Snij de schillen van 4 sinaasappels in vieren, verwijder de kroontjes, verwijder het witte gedeelte van de schil door er plat met een mes langsheen te snijden en snij de dunne oranje schil vervolgens in ragfijne sliertjes. Leg aan de kant.

Sinaasappelmarmelade

Scheiding van het vocht

Op deze afbeelding laat ik u even zien welk gedeelte we willen gebruiken: ik heb een paar flessen sinaasappelsap een tijdje laten staan. Zoals u ziet zakt het vocht naar beneden en blijft het vruchtvlees drijven. Wat wij gaan gebruiken is het onderste gedeelte – het vocht. Hoe krijgen we dat gescheiden? Eenvoudig: leg een stuk schoon kaasdoek (ook wel neteldoek) in een zeef en zeef het vruchtvlees uit het sap. Niet weggooien! Kun je heerlijk cake van maken (maar dat is een ander verhaal).

U heeft wekpotten nodig. die zijn te koop in verschillende huishoudelijke winkels. U kunt ook gerust uw eigen glazen potjes van HAK sparen, die zijn net zo goed. Wel heel goed schoonmaken: oneffenheden waardoor lucht kan ontsnappen en bacteriën zijn de grootste vijanden van ingemaakt voedsel!

Sinaasappelmarmelade

Koken

Het gezeefde sap zetten we op het vuur in een cocotte. Breng aan de kook en verlaag de warmtebron. Laat zachtjes pruttelen.

Sinaasappelmarmelade

Geleisuiker

Voeg de geleisuiker toe en door even goed door elkaar.

Sinaasappelmarmelade

Zest

Voeg de sinaasappelschil toe aan het kokende mengsel.

Sinaasappelmarmelade

20-30 minuten

Laat het geheel zo’n 20 à minuten zachtjes koken tot de zest (sliertjes schil) gaar is.

Sinaasappelmarmelade

Wekpotten

Zoek ondertussen een voldoende aantal wekglazen bijeen, was deze goed af, verwijder alle zeepresten door goed na te spoelen en…

Sinaasappelmarmelade

…leg de potten en de deksels in een grote pan met water om ze te steriliseren. Breng aan de kook en laat minstens 5 minuten koken.

Sinaasappelmarmelade

Vullen

Haal de potten uit het kokende water wanneer de marmelade klaar is en vul ze.

Sinaasappelmarmelade

Sluit de wekglazen onmiddellijk af en draai ze om. Hierdoor trekken ze vacuüm tijdens het afkoelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Uw “Olde English Marmelade” is klaar, u kunt zich op uw valentijnsontbijt-op-bed gaan voorbereiden!:)

sinaasapppelmarmelade in pot

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10