Olde English Marmelade
Heerlijk en leuk om te doen: echte ouderwetse Engelse sinaasappelmarmelade! Er zijn verschillende methodes om marmelade te maken. Ik vind deze de lekkerste. Vaak begint men met hele sinaasappels die in hun geheel worden gekookt. Hierdoor verkrijgt men water dat naar sinaasappel smaakt als basis voor de confituur. Niks mis mee, maar ik gebruik liever sinaasappelsap, al is dat dan wel gefilterd (om de jam mooi helder te houden). Enfin, enough said. Aan het werk!
Boen de schil van de sinaasappels zo grondig mogelijk schoon onder koud water, met een borstel. Pers de sinaasappels vervolgens uit. Snij de schillen van 4 sinaasappels in vieren, verwijder de kroontjes, verwijder het witte gedeelte van de schil door er plat met een mes langsheen te snijden en snij de dunne oranje schil vervolgens in ragfijne sliertjes. Leg aan de kant.
Op deze afbeelding laat ik u even zien welk gedeelte we willen gebruiken: ik heb een paar flessen sinaasappelsap een tijdje laten staan. Zoals u ziet zakt het vocht naar beneden en blijft het vruchtvlees drijven. Wat wij gaan gebruiken is het onderste gedeelte – het vocht. Hoe krijgen we dat gescheiden? Eenvoudig: leg een stuk schoon kaasdoek (ook wel neteldoek) in een zeef en zeef het vruchtvlees uit het sap. Niet weggooien! Kun je heerlijk cake van maken (maar dat is een ander verhaal).
U heeft wekpotten nodig. die zijn te koop in verschillende huishoudelijke winkels. U kunt ook gerust uw eigen glazen potjes van HAK sparen, die zijn net zo goed. Wel heel goed schoonmaken: oneffenheden waardoor lucht kan ontsnappen en bacteriën zijn de grootste vijanden van ingemaakt voedsel!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.