Recept uit de Chinese keuken
Officieel geschreven heten ze shāomài. In het chinees 燒賣 of, vereenvoudigd, 烧卖. Het is een met een varkensvleesmengsel gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Heerlijk en zeer verfijnd van smaak en niet echt heel moeilijk om te maken. Naar mate de ervaring vordert zullen uw siu mai steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kan ik u garanderen.
Bereiding:
Stoom de siu-mai in ongeveer 10-15 minuten gaar in een bamboe stoommandje
Serveertip:
Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum (zie recept voor har-gou), of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.