Uit de Italiaanse keuken
Spaghetti alla puttanesca – een klassieker
Er zijn in Italië een aantal pastagerechten die behoren tot de “chique en klassiek”, zoals penne alla vodka, penne al salmone, pappardelle al sugo die lepre, en dergelijke. Men eet deze gerechten op feestdagen en bijzondere gebeurtenissen; in het restaurant; als er iets te vieren is. Het zijn gewoon pastagerechten maar dan nét even met iets meer “cachet”. Ook zijn er gerechten die meer thuishoren in de categorie “ouderwets, traditioneel, huisgemaakt”, volksgerechten zou men kunnen zeggen, zoals de spaghetti alla carbonara, spaghetti alla’Amatricana , spaghetti cacio e pepe en natuurlijk deze spaghetti alle puttanesca. De oorsprong van de naam puttanesca (“op z’n hoers, op z’n hoerigs, hoerenspaghetti”) is een raadsel. Het zou te maken hebben met gerechten die in bordelen werden geserveerd. Anderen beweren dat het te maken heeft met de snelle en nogal geïmproviseerde aard van de bereiding. Enfin – u mag dus zelf een eigen versie toevoegen.
Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat hiervoor de ansjovis achterwege en voeg eventueel wat extra zout toe.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.